Etusivu Työmme Ihmisoikeuskasvatus

Ihmisoikeuskasvatus

Tehokas tapa tehdä ihmisoikeustyötä.

Tieto omista ja muiden oikeuksista, niiden loukkauksista ja tavoista ratkaista ongelmia auttaa jokaista kansalaista osallistumaan aktiivisesti ihmisoikeuksien turvaamiseen, joko omassa lähiympäristössä tai toisella puolella maapalloa.

Tilaa tästä sähköpostiin ajankohtaiset vinkit ihmisoikeuskasvatukseen.

Koulujen kirjemaraton

Koulujen kirjemaraton on käynnissä 2.11.-11.12.2020!

Kampanjan teemana on sanan- ja mielipiteenvapaus sekä rauhanomainen kokoontumisvapaus. Tänä vuonna toimimme rohkeiden nuorten puolesta Myanmarissa, Turkissa ja Chilessä. Tarjoamme valmiit materiaalit oppitunnille!

Kouluille ja oppilaitoksille

koululaisia_koulussa_2_1600x548

Virtuaalivierailut

Tilaa virtuaalivierailu ihmisoikeuksista. Vierailuiden sisällöt on suunniteltu yläkouluille ja toiselle asteelle. Tutustu aiheisiin ja tilaa osallistava oppitunti!

Paivatyokerays_250x86

Päivätyökeräys

Päivätyökeräyksen teemana on sateenkaari-ihmisten oikeudet. Tutustu oppimateriaaleihin ja järjestä keräys koulussasi!

Amnesty-Decoders_500x171

Materiaalipankki

Materiaalipankista löydät Amnestyn ja muiden järjestöjen tuottamia materiaaleja ihmisoikeuksien käsittelyyn.

Opiskele itsenäisesti ihmisoikeuksista

500x171_ihmisoikeuskasvatus

Kansainväliset verkkokurssit

Opiskele itsenäisesti ja ilmaiseksi ihmisoikeuksista Amnestyn verkkokursseilla.

pride_blogi_2_500x171

Ihmisoikeudet.net

Tietopankki ihmisoikeuksista, ihmisoikeuksien historiasta ja kansainvälisistä sopimuksista.

 

500x171_vetskukuva_trans

Luentoja perus- ja ihmisoikeuksista

Opiskele perus- ja ihmisoikeuksista Ihmisoikeuskeskuksen sivuilla.

Miten Amnesty tekee ihmisoikeuskasvatusta?

Amnestyn Suomen osasto tekee ihmisoikeuskasvatustyötä monella eri tavalla. Kampanjoimme kouluissa kirjoittamalla kirjeitä vaarassa olevien ihmisten puolesta ja keräämällä varoja päivätyökeräyksellä. Päivätyökeräyksen teemana 2020-21 on sateenkaarioikeudet. Tuemme kampanjoivia kouluja ja opettajia työssään verkkokoulutuksella.Koulutamme aktivistejamme, tukijoitamme ja yhteistyökumppaneitamme vuosittaisissa koulutuksissa ja seminaareissa.

Amnestyn Suomen osasto tekee myös ihmisoikeuskasvatuksen vaikuttamistyötä. Työn tavoitteena on edistää ihmisoikeuskasvatuksen ja -koulutuksen jalkautumista kaikkeen kasvatukseen ja koulutukseen Suomessa – niin opettajien, kasvattajien kuin viranhaltijoidenkin. Ihmisoikeuskasvatus ja -koulutus tulee aina tapahtua ihmisoikeuksia kunnioittavalla tavalla. Ihmisoikeuskasvatuksen ja koulutuksen järjestäminen on valtion velvollisuus.

Amnestyn Suomen osasto on mukana useissa yhteistyöhankkeissa ja verkostoissa kuten ihmisoikeudet.net -hankkeessa sekä järjestöjen globaalikasvatusverkostossa. Näiden hankkeiden ja verkostojen yhteistyön pohjalta on syntynyt mm. kaikille avoin Johdatus ihmisoikeusajatteluun -verkkokurssi ja eri opettajankoulutuslaitoksia vuosittain kiertävä Maailma koulussa -seminaarikokonaisuus. Olemme mukana myös Fingon koordinoimissa Transformer 2030 -hankkeissa, sekä niitä edeltäneessä Koulu maailmaa muuttamaan -opettajien täydennyskoulutushankkeessa.

Ota yhteyttä: ihmisoikeuskasvatuksen asiantuntija Emma Åman emma.aman@amnesty.fi

Seuraa meitä: