Paikallisryhmät ja verkostot
Toimi

Paikallisryhmät ja verkostot

Paikallisryhmät

Amnestyn paikallisryhmiä toimii usealla paikkakunnalla eri puolilla Suomea. Paikallisryhmät järjestävät kampanjatempauksia ja -tapahtumia omilla paikkakunnillaan, tekevät vetoomustyötä ihmisoikeuspuolustajien ja ihmisoikeusloukkausten kohteeksi joutuneiden puolesta ja osallistuvat monilla muillakin tavoilla Amnestyn kansainvälisiin ja valtakunnallisiin kampanjoihin.

Paikallisryhmien toimintaan ovat tervetulleita kaikki vapaaehtoisesta ihmisoikeustyöstä kiinnostuneet. Ryhmässä voit osallistua Amnestyn kampanjointin säännöllisesti tai antaa sen työlle tukeasi satunnaisemmin esimerkiksi avustamalla ryhmän järjestämissä tapahtumissa tai projekteissa. Myös ammatti- ja asiantuntija-apu on usein tervetullutta.

Haluatko mukaan paikallisryhmän toimintaan? Ota yhteyttä oman paikkakuntasi ryhmäkoordinaattoriin tai lähetä viestiä ryhmän sähköpostiosoitteeseen.

Helsingin paikallisryhmä
Helsingin aktivistiryhmä kokoontuu Amnestyn toimistolla (Hietaniemenkatu 7 A) kuukausittain. Tervetuloa mukaan!

Helsingfors svenskspråkig grupp
Koordinator Touko Niinimäki, touko.niinimaki@gmail.com

Jyväskylän paikallisryhmä

Kuopion paikallisryhmä
Ryhmäkoordinaattori Seija Kurki, skurki9@gmail.com

Lahden paikallisryhmä
Ryhmä kokoontuu joka kuukauden toinen torstai. Ryhmän sähköpostiosoite: amnestylahti@gmail.com

Oulun paikallisryhmä
Ryhmäkoordinaattori Lotta Zerni, oulunamnesty@gmail.com

Rovaniemen paikallisryhmä
Ryhmäkoordinaattori Jonni Kaitale, jonnikait@gmail.com

Tampereen paikallisryhmä
Ryhmäkoordinaattorit Betta Saari ja Hilla Mäkelä, amnestytampere@gmail.com

Turun paikallisryhmä
Ryhmäkoordinaattorit Jari Mikkonen ja Anu Kellokangas, jarimik@gmail.com ja anukellokangas@gmail.com

Jollei omassa kaupungissasi vielä toimi ryhmää, ja haluaisit olla mukana käynnistämässä paikallista Amnesty-toimintaa, ota yhteyttä ryhmien yhteyshenkilöön Amnestyn toimistolla: paikallistoiminta@amnesty.fi

Toimistovapaaehtoiseksi

Toimistovapaaehtoisten apu on tärkeä voimavara Amnestyn Helsingin toimistolle. Vapaaehtoistehtäviin kuuluu mm. Amnesty Storen tuotteiden postitusta asiakkaille, arkistointia sekä kampanjamateriaalien askartelua. Rekrytoimme tarvittaessa, lisätietoja: toimistokoordinaattori Jussi Manelius, jussi.manelius@amnesty.fi, 050 465 5490.

Teemaverkostot Facebookissa

Amnestyn vapaaehtoiset teemaverkostot toimivat tällä hetkellä pääosin Facebookissa. Liittymällä verkostojen ryhmiin voit pitää itsesi ajan tasalla muun muassa käynnissä olevista kampanjoista ja ajankohtaisista tapahtumista ja tilaisuuksista. Ryhmien kautta voit myös saada kampanjointiin liittyviä toimintapyyntöjä.

Sateenkaariverkosto

Voit liittyä Sateenkaariverkoston Facebook-ryhmään täällä.

Työelämäryhmä

Työelämän perusoikeudet ovat ihmisoikeuksia!

Jokaisella työntekijällä on oikeus järjestäytyä haluamaansa ammattiliittoon, muodostaa riippumattomia ammattiyhdistyksiä ja ryhtyä lakkoon oikeuksiensa, kuten kunnollisten palkkojen, työolojen ja inhimillisten työaikojen puolustamiseksi. Tämän takaavat erityisesti YK:n alaisen kansainvälisen työjärjestön ILO:n sopimukset. Noin puolet maapallon palkansaajista asuu maissa, joissa keskeisintä järjestäytymistä koskevaa ILO-sopimusta ei valitettavasti ole ratifioitu.

Amnestyn työelämäryhmä tiedottaa ja keskustelee kansainvälisistä ammattiyhdistysoikeuksista ja maailmalla tapahtuvista työelämään liittyvistä ihmisoikeusloukkauksista. Ryhmä toimii tällä hetkellä Facebookissa.

Liity työelämäryhmän Facebook-ryhmään.

Kääntäjäverkosto

Kansainvälinen Amnestymme toimii monilla eri kielillä. Vapaaehtoiset kääntäjämme kääntävät erilaisia tekstejä Amnestyn käyttöön. Käännöksiä tarvitaan erityisesti vuosikokouksen yhteydessä ja jäsen- ja tukijatiedotukseen ympäri vuoden.

Tehtävään edellytetään kokemusta kääntämisestä sekä ihmisoikeusterminologian tuntemusta. Lisätietoja: toimistokoordinaattori Jussi Manelius, jussi.manelius@amnesty.fi, 050 465 5490.