Etusivu Työmme Työmme painopisteet Seksuaalisuuteen ja sukupuoleen perustuva syrjintä

Seksuaalisuuteen ja sukupuoleen perustuva syrjintä

Miljoonia ihmisiä ympäri maailman syrjitään, vangitaan, pahoinpidellään ja jopa tapetaan seksuaalisen suuntautumisensa, sukupuoli-identiteettinsä tai sukupuolen ilmaisunsa vuoksi.

Vaadimme seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen syrjinnän poistamista – niin yhteiskunnan rakenteista kuin ihmisten asenteista. Seksuaalisen suuntautumisen tai sukupuoli-identiteetin vuoksi pidätetyt tai vangitut ihmiset ovat mielipidevankeja ja vaadimme heidän välitöntä ja ehdotonta vapauttamistaan. Kampanjointimme mielipidevankien vapauttamiseksi perustuu yksittäisten ihmisten toimintaan.

Lesbojen, homojen, biseksuaalien, transihmisten ja intersukupuolisten (LHBTI) ihmisten oikeuksien loukkauksilla on monia muotoja. Heitä kidutetaan ja kohdellaan halventavasti, heidän sanan- ja kokoontumisvapauksia rajoitetaan ja heitä pidätetään mielivaltaisin perustein.

Suomessa työmme keskiössä ovat transihmisten oikeudet.

Mukaan aktivistiverkostoon

Amnestyn valtakunnallinen Sateenkaariverkosto on avoin toimintaryhmä kaikille homojen, lesbojen, biseksuaalien, transihmisen ja intersukupuolisten ihmisten syrjinnän vastaisesta työstä kiinnostuneille. Sateenkaariverkostolaiset järjestävät tapahtumia sekä osallistuvat vetoomuskampanjoihin ja mielenilmauksiin.

Tervetuloa mukaan toimintaan! Liity Sateenkaariverkoston Facebook-ryhmään!

Seuraa meitä: