#ToxicTwitter

Naiset kokevat päivittäin uhkailua, seksuaalista häirintää ja rasismia Twitterissä.

Väkivallalla uhkaaminen ja häirintä sulkee naiset ulos julkisesta keskustelusta ja sosiaalisesta mediasta. Se kohdistuu erityisen voimakkaasti rodullistettuihin, vammaisiin, lesboihin, biseksuaaleihin ja transtaustaisiin naisiin sekä muunsukupuolisiin. Väkivallan uhalla on myös vaikutus arkeen Twitterin ulkopuolella.

Tappouhkauksia, raiskausuhkauksia, seksuaalista häirintää, rasismia…

Twitterin pitäisi olla paikka, jossa kaikki saavat äänensä kuuluviin – silti naisia vaiennetaan väkivallalla uhkaamalla.

Naisiin kohdistuva väkivalta ja häirintä Twitterissä vahingoittaa naisten oikeutta ilmaista itseään vapaasti, tasavertaisesti ja ilman pelkoa.

Twitter on vakuuttanut: “Me seisomme jokaisen naisen rinnalla ympäri maailmaa, jotta heidän äänensä saadaan kuuluviin ja heidän olemassaolonsa tunnistetaan.” Naisten todellisuus on kuitenkin erilainen: Twitter ei noudata omia sääntöjään eikä puutu naisiin kohdistuvaan häirintään. Se ei myöskään kerro, miten häirintään puututaan, kun siitä raportoidaan.

Sen sijaan, että Twitter tukisi naisia, jotta he saavat äänensä kuuluviin, Twitter on vierittänyt vastuun naisille. Tämä on johtanut siihen, että naiset sensuroivat omia postauksiaan, rajoittavat reaktioitaan tai jopa jättävät Twitterin kokonaan – häirinnän ja uhkailun takia.

#ToxicTwitter

https://www.youtube.com/watch?v=A3MopLxgvLc

Lue lisää

Naisten kokemuksia Twitterissä tapahtuvasta väkivallasta ja häirinnästä tutkittiin joulukuusta 2012 maaliskuuhun 2018. Tutkimus pureutuu ilmiön laajuuteen, sen luoteeseen ja vaikutuksiin.

Tutustu tutkimukseen