Noura ei ole rikollinen – hän puolusti itseään raiskaajaa vastaan

19-vuotias Noura Hussein raiskattiin. Kun häntä yritettiin raiskata toisen kerran, hän puolustautui veitsellä ja raiskaaja menehtyi.  Sudanin oikeuslaitos tuomitsi Nouran kuolemaan hirttämällä.

Noura Hussein pakotettiin naimisiin hänen ollessaan vain 16-vuotias. Koska Noura ei ollut suostunut yhdyntään aviomiehensä kanssa, tämä raiskasi hänet. Aviomiehen kaksi veljeä ja serkku pitelivät Nouraa paikoillaan miehen raiskatessa hänet ensimmäisen kerran. Miehen yrittäessä raiskata Nouraa uudelleen, hän pakeni keittiöön, sai veitsen käsiinsä ja puukotti miehen.

Oikeus katsoo Nouran syyllistyneen harkittuun murhaan, vaikka todellisuudessa hän puolusti itseään raiskaukselta sekä mieheltä, jonka kanssa hänet oli pakotettu naimisiin alaikäisenä.

Kuolemanrangaistus on äärimmäisen julma ja epäinhimillinen tuomio. Raiskauksen uhrit tarvitsevat tukea, eivät kuolemantuomioita.

Toukokuun lopulla 24.5. Nouran juristit jättivät tuomiosta valituksen, jonka käsittelyssä voi kestää jopa kolme kuukautta. Tämän ajan Noura pysyy vangittuna.

Olemme toimittaneet kaikki vetoomuksen allekirjoittaneiden nimet Sudanin viranomaisille ja vedonneet Nouran kuolemantuomion kumoamisen puolesta. Pidämme vetoomuksen edelleen auki ja seuraamme Nouran tilannetta. 

Saimme Sudanista myös tiedon, että ennen vangitsemistaan Noura oli osallistunut lukion loppukokeisiin. Tulokset selvisivät hänen ollessaan jo vangittuna ja ne olivat mainiot: hän oli läpäissyt loppukokeet. Nouran unelmana onkin nyt opiskella oikeustiedettä, joten ei luovuta toivosta – vielä on paljon tehtävänä!