Liki 17 000 ihmistä Suomessa vetosi Latifan vapauden puolesta – työmme jatkuu

16. lokakuuta 2019 järjestimme mielenilmauksen Kolmen sepän patsaalla Latifan vapauden puolesta. Yritimme myös luovuttaa lähes 17 000 allekirjoitusta keränneen vetoomuksen Yhdistyneiden arabiemiirikuntien suurlähetystöön, mutta sitä ei otettu vastaan.

Syksyllä 2018 aloitimme kampanjoinnin Dubain prinsessa Latifa al-Maktoumin vapauden puolesta. Latifa oli helmikuussa 2018 yrittänyt paeta isänsä hirmuvallan alta. Matka katkesi Intian valtamerellä, kun erikoisjoukot iskivät pakoalukselle.

Latifa palautettiin Dubaihin eikä hänestä kuultu kuukausiin. Joulukuussa emiirikunta julkaisi kuvia Latifasta Irlannin entisen presidentin Mary Robinsonin kanssa, joka vakuutti Latifan olevan kunnossa. Tiina Jauhiainen, Latifan ystävä, joka yritti auttaa häntä pakoon, ei usko että näin on: “Luulen, että hän on vangittuna ja todella huonoissa oloissa.”

Luulen, että hän on vangittuna ja todella huonoissa oloissa.

Järjestimme yhdessä Tiinan ja aktivistiemme kanssa mielenilmauksen keskiviikkona 16. lokakuuta 2019 Helsingissä. Tarkoituksenamme oli myös luovuttaa 16 891 ihmisen allekirjoittama vetoomus Latifan vapauden puolesta suurlähetystölle.

Olimme kertoneet tulostamme, mutta emme päässeet lähetystöön, eikä vetoomustamme otettu vastaan vastaanotossa. Siispä lähetimme vetoomuksemme postitse.

Kiitos kaikille Latifan puolesta toimineille. Me emme anna periksi, kunnes hän on vapaa!