Etusivu Uutiset Turkki: Neljän aktivistin tuomio valtava takaisku ihmisoikeuksille

Turkki: Neljän aktivistin tuomio valtava takaisku ihmisoikeuksille

Amnesty Turkin osaston entinen puheenjohtaja Taner Kılıç on saanut yli kuuden vuoden tuomion “terroristijärjestöön kuulumisesta”. Myös turkkilaiset ihmisoikeuspuolustajat ja ystävämme Özlem Dalkıran, İdil Eser ja Günal Kurşun saivat yli kahden vuoden tuomiot “terroristijärjestön avustamisesta”.

Amnestyn Turkista vastaava tutkija Andrew Gardner kommentoi tuomioita:

“Olemme saaneet tänään todistaa oikeuden irvikuvaa. Tuomio on valtava järkytys niin Tanerille, Özlemille, Idilille kuin Günalille, mutta myös kaikille oikeuteen luottaville ja ihmisoikeusaktivismille Turkissa ylipäätään.”

“Päätös on veret seisauttava. Kuluneiden kahdentoista oikeuskäsittelyn aikana jokaikinen syytös on osoitettu perusteettomaksi. Oikeuden päätös uhmaa kaikkea logiikkaa ja osoittaa, että kolmen vuoden oikeustaistelu on ollut koko ajan poliittisesti motivoitunut yritys hiljentää kriittisiä ääniä.”

“Oikeudenkäynti on ollut testi Turkin oikeusjärjestelmälle. On traagista nähdä, että osa siitä on ollut edistämässä ja edistää yhä ihmisoikeuksien puolustamisen kriminalisointia. Me emme kuitenkaan luovuta, vaan aiomme tukea ystäviemme ja kollegoitamme, kun he valittavat näistä häpeällisistä tuomioista.”

Seuraa meitä: