Etusivu Uutiset Synkkä päivä sananvapaudelle: Raif Badawin tuomio jätettiin voimaan

Synkkä päivä sananvapaudelle: Raif Badawin tuomio jätettiin voimaan

Saudi-Arabian korkein oikeus jätti voimaan bloggari Raif Badawin tuomion. Hänet on tuomittu 10 vuoden vankeuteen ja tuhanteen raipaniskuun.

Mielipidevanki Raif Badawi tuomittiin 7. toukokuuta 2014 hänen perustettuaan verkkopohjaisen yhteiskunnallisen keskustelufoorumin. Raipparangaistuksesta on jäljellä 950 lyöntiä ja tuomioistuimen päätöksen jälkeen riski ruoskinnan jatkamisesta kasvaa entisestään.

”On karmaisevaa, että tämä julma ja epäoikeudenmukainen rangaistus jätettiin voimaan. Blogin julkaisu ei ole rikos. Raif Badawi on tuomittu vain sen takia, että hän käytti oikeuttaan sananvapauteen”, sanoo Philip Luther, Amnestyn Lähi-idän ja Pohjois-Afrikan ohjelmajohtaja.

Raif Badawin ruoskinta saattaa alkaa jo tulevana perjantaina

”Jättämällä tuomion voimaan Saudi-Arabian viranomaiset ovat osoittaneet täydellisen piittaamattomuutensa oikeudesta ja niistä kymmenistä tuhansista äänistä ympäri maailman, jotka vaativat Raif Badawin välitöntä ja ehdotonta vapauttamista. Raif Badawin ruoskinta saattaa alkaa jo tulevana perjantaina, nyt kun hänen tuomionsa on lopullinen.”

Raif Badawi kärsi ensimmäiset 50 raipaniskuaan julkisessa ruoskinnassa perjantaina 9. tammikuuta Jeddan kaupungissa. Tuomiota ei pantu täytäntöön seuraavana kahtena perjantaina, koska Badawin tutkineet lääkärit katsoivat hänen olevan liian huonossa kunnossa. Tämän jälkeen Badawia ei ole ruoskittu tuntemattomasta syystä.

Toimi Raif Badawin puolesta

Liity kansainväliseen tuhansien ihmisten joukkoon toimimaan Raif Badawin epäinhimillisen rangaistuksen lopettamisen ja hänen välittömän vapauttamisensa puolesta. Voit ottaa suoraan yhteyttä Saudi-Arabian viranomaisiin tai Saudi-Arabian Suomen suurlähetystöön. Katso tarkemmat toimintaohjeet täältä.

Seuraa meitä: