Etusivu Blogi Päättäjien on lunastettava lupauksensa – turvakotijärjestelmä kuntoon!

Päättäjien on lunastettava lupauksensa – turvakotijärjestelmä kuntoon!

Naisiin kohdistuva väkivalta on yksi Suomen laajimmista ihmisoikeusongelmista. Väkivaltaa kokeneille on oltava tarjolla tukea ja turvaa sillä minuutilla, kun he hakevat apua. Viime vuonna pelkästään pääkaupunkiseudulla noin 300 henkilöä on jäänyt ilman tarvittavaa turvakotipaikkaa.

Valtion talousarvioesityksessä turvakotitoimintaan esitetään ensi vuodelle rahoitusta 11,55 miljoonaa.

Se ei riitä.

Tällä rahalla palveluja ei saada kuntoon alueellisesti kattavasti. Turvakotien verkoston saattaminen Euroopan neuvoston määrittelemälle minimitasolle maksaa noin 40 miljoonaa.

Viime keväänä Amnestyn toteuttaman puoluekyselyn tuloksissa kaikki eduskuntapuolueet olivat yksimielisiä siitä, että Suomeen on saatava lisää turvakotipaikkoja, ja eduskuntavaalien yhteydessä käydyssä Korkea aika -kampanjassa 50 nykyistä kansanedustajaa sitoutui Amnestyn vaatimuksiin naisiin kohdistuvan väkivallan vastaisen työn riittävästä resursoinnista.

Nyt on aika lunastaa nämä lupaukset. Turvakodit pelastavat ihmishenkiä.

Mitä minä voin tehdä?

Lähetä sähköpostilla kirje naisiin kohdistuvan väkivallan vastaiseen työhön sitoutuneelle kansanedustajalle, ja muistuta häntä siitä, että lupaukset turvakotijärjestelmämme kuntoon saattamisesta on lunastettava.

1. Katso omassa vaalipiirissäsi Korkea aika –kampanjaan sitoutuneet kansanedustajat
2. Kansanedustajien sähköpostiosoitteet ovat muotoa  etunimi.sukunimi@eduskunta.fi
3. Muokkaa malliviesti mieleiseksesi
4. Lähetä sähköpostista kopio Amnestyn toimistolle (cc: action@amnesty.fi).

Malliviesti:

Kiitos, että sitouduit Amnestyn eduskuntavaalikampanjassa toimimaan sen puolesta, että naisiin kohdistuvan väkivallan vastainen rahoitus hoidetaan Suomessa kuntoon.

Nyt valtion budjettiin kaavaillaan turvakoteihin vain 11,55 miljoonaa ensi vuodelle. Tämä ei riitä.

Viime vuonna pelkästään pääkaupunkiseudulla noin 300 henkilöä jäi ilman turvakotipaikkaa  – muusta Suomesta puhumattakaan.

Vuosittain väkivallan aiheuttamat kustannukset ovat Suomelle miljardiluokkaa. Inhimillisen kärsimyksen mittaamiseen eivät miljardit riitä. Suomi on sitoutunut kasvattamaan turvakotien paikkamäärän 500 paikkaan. THL:n selvityksen mukaan turvakotiverkoston saattaminen tälle minimitasolle maksaa noin 40 miljoonaa.

Toivon, että käytät eduskunnassa vaikutusvaltaasi, jotta yksikään väkivaltaa kokenut nainen ei jää Suomessa ilman turvaa.

Ystävällisin terveisin,

Seuraa meitä: