Tee testamentti­lahjoitus ihmisoikeuksille

Tee testamentti­lahjoitus ihmisoikeuksille

Lahjoittajiemme ansiosta saamme aikaan merkittäviä tuloksia: mielipidevankeja vapautetaan, kuolemanrangaistuksia perutaan, kiduttajia tuodaan oikeuden eteen ja syrjiviä, epäoikeudenmukaisia lakeja muutetaan paremmiksi.

Testamenttilahjoituksen avulla Amnestyn pitkäjänteinen työ jatkuu tulevaisuudessakin. Testamenttilahjoituksista saadut varat ohjataan työhömme ihmisoikeusloukkausten paljastamiseksi, ehkäisemiseksi ja lopettamiseksi.

Testamentilla voit itse määritellä omaisuutesi jakamisesta siten kuten sinä haluat. Voit esimerkiksi jättää osan rakkaillesi ja osan Amnestyn tärkeän ihmisoikeustyön hyväksi.

Tilaa testamenttiesitteemme sivun lopussa olevalla kaavakkeella.

Tehdessäsi testamenttilahjoituksen Amnestylle voit valita lahjoituksesi kohteeksi yleisen ihmisoikeustyön tai ohjata lahjoituksesi tiettyyn ihmisoikeusteemaan.

Mikäli haluat ohjata lahjoituksesi tiettyyn tarkoitukseen, toivomme että otat yhteyttä meihin. Näin pystymme varmistamaan, että Amnesty käyttää lahjoituksesi toivomustesi mukaisesti.

Kaikenkokoiset testamenttilahjoitukset ovat erittäin tärkeitä Amnestyn ihmisoikeustyölle. Emme ota vastaan julkishallinnon tai poliittisten organisaatioiden rahoitusta. Siksi olemme riippuvaisia ystävällisten, välittävien yksityishenkilöiden avusta. Vastaanottamistamme testamenttilahjoituksista ei makseta veroa, vaan varat käytetään kokonaisuudessaan Amnestyn toimintaan.

Kaikissa testamenttilahjoitusta koskevissa asioissa sinua auttaa varainhankintapäällikkömme osoitteessa jukka.myllyniemi@amnesty.fi tai p. +358413134778.

Otathan meihin yhteyttä, mikäli
• haluat saada lisätietoa testamenttilahjoittamisesta.
• tarvitset kumppaniasianajajan apua testamentin laatimisessa.
• haluat kertoa jo muistaneesi Amnestya testamentissasi tai haluat ohjata testamenttilahjoituksesi tiettyyn tarkoitukseen

Kaikki testamenttilahjoituksiin liittyvät keskustelut käydään luottamuksellisesti.

Kuinka testamentti tehdään?

Amnesty on mukana järjestöjen Hyvä testamentti -kampanjassa. Hyvä testamentti -sivuilla löydät käytännön ohjeita testamentin laatimiseen ja saat maksutta neuvoa asiantuntevalta asianajajalta.

Testamentti on tahdon ilmaus siitä, kenelle ja miten haluat omaisuutesi jakaa. Jos et ole laatinut testamenttia, omaisuutesi jaetaan perimisjärjestyksessä. Jos sinulla ei ole lain mukaisia perillisiä, omaisuutesi luovutetaan valtiolle.  Testamentin tekeminen on tärkeä tapa varmistaa, että toiveesi toteutuvat juuri niin kuin sinä haluat.

Pätevän testamentin voi täysin vapaasti tehdä itse ja pyytää todistajiksi kaksi esteetöntä henkilöä. Jotta testamentin oikeusvaikutukset olisivat sellaiset kuin oli tarkoitus ja jotta testamentti varmasti täyttäisi muotovaatimukset, on kuitenkin erittäin suositeltavaa tehdä testamentti ammattitaitoisen asianajajan kanssa. Apua testamentin tekemiseen saa asianajotoimistoista.

Testamentti on tehtävä kirjallisesti kahden todistajan ollessa yhtä aikaa läsnä. Kun testamentin tekijä on allekirjoittanut testamentin tai tunnustanut siinä olevan allekirjoituksen omakseen, todistajien on todistettava testamentti nimikirjoituksillaan. Todistajaksi ei kelpaa testamentin tekijän tai saajan lähisukulainen tai puoliso.

Testamenttiin on myös hyvä merkitä päiväys esimerkiksi siltä varalta, että myöhemmin tehdään uusi testamentti.

Henkilö, jolla ei ole rintaperillisiä voi määrätä kaikesta omaisuudestaan. Jos henkilöllä on rintaperillisiä, heillä on aina oikeus lakiosaan eli testamentista huolimatta heillä on oikeus saada puolet heille muutoin tulevan perinnön arvosta.

Voit tehdä erityis- tai osatestamentin.

• Erityistestamentilla määräät jollekin tarkoin määritellyn osan omaisuudestasi.
• Yleistestamentissa saajan oikeudesta saada omaisuutta ei määrätä yksityiskohtaisesti. Perijä saa siis koko omaisuutesi, määräosan siitä tai sen, mitä muiden määräysten täyttämisen jälkeen on jäänyt jäljelle.
• Testamentti voi myös sisältää sekä erityis- että yleistestamentin. Voit esimerkiksi testamentata määrätyn rahasumman yhdelle ja lopun omaisuutesi toiselle saajalle.
• Testamenttisi voi myös sisältää ehtoja.
• Testamenttia voi aina halutessaan muuttaa tai sen voi peruuttaa.

Suosittelemme sinua tutustumaan tarkasti testamentin muotovaatimuksiin ja ottamaan tarvittaessa yhteyttä meihin, Hyvä testamentti -asianajajaan tai Amnestyn kumppaniasianajajaan.

Amnestyn kumppaniasianajajat

Edunsaajan asemassa Amnesty ei anna lainopillisia neuvoja testamentin laatimisesta, mutta Amnestyn kumppaniasianajajat auttavat sinua testamenttia ja testamenttilahjoituksia koskevissa kysymyksissä sopimushintaan.

Espoo

Familja
Paulakuja 5c
Espoo, Finland 02230
Yhteyshenkilö: Johanna Norrback-Ilvessalo
johanna@familja.fi
Mob. +358 (0)40 5043176
Service även på svenska

Helsinki

Asianajotoimisto Paul Perovuo
Unioninkatu 39 A 14
00170 Helsinki
Finland
Puh. +358 9 6818 8120
Fax. +358 9 6818 8130
Sähköposti: toimisto@perovuo.fi

Asianajotoimisto Fredman & Månsson Advokatbyrå
Porkkalankatu 13 C – Porkalagatan 13 C
00180 Helsinki – Helsingfors
Puh./Tel. +358-(0)9-877 0300, Fax. +358-(0)9-278 7211
info@fredman-mansson.fi
Service även på svenska

Hyvinkää

Asianajotoimisto Tapio Kinanen
Hämeenkatu 12 huon. 9
05800 Hyvinkää
Tel. + 358-(0)-19-450 370
Mob.+358-(0)-400-313-316
Telefax: +358-(0)-19-453-530
Asianajaja Tapio Kinanen
Sähköposti: tapio.kinanen@tapiokinanen.com

Tampere

Asianajotoimisto Aalto Oy
Petri Tolppa
asianajaja, varatuomari, Tampere
Valtatie 4, 37800 Akaa
Puh. 040 5334255
Fax. 03 5425 081
petri.tolppa@pp.inet.fi

Turku

Asianajajatoimisto Kari Tuomola
Kari Tuomola
Asianajaja, varatuomari
Huuskantie 21
21380 Aura
(Eerikinkatu 41, Turku)
(Vimmolantie 1, Säkylä)
GSM +358 400 935 361
Fax +358 2 486 6638
Sähköposti: kari.tuomola@lakituomola.fi
Service även på svenska.
Service in English


Tilaa testamenttiesite