Etusivu Hyvät uutiset Kolme perhettä vapautettu Berksin säilöönottokeskuksesta

Kolme perhettä vapautettu Berksin säilöönottokeskuksesta

Viime viikolla kolmevuotias Josué äiteineen määrättiin vapautettavaksi Berksin piirikunnan säilöönottokeskuksesta. Hyvät uutiset jatkuivat tällä viikolla, kun kolme muuta lapsiperhettä määrättiin myös vapautettavaksi.

Viime viikolla vapautettavaksi määrätyn Josuén* perheen lisäksi Pennsylvanian osavaltio on määrännyt kolme muuta lapsiperhettä vapautettavaksi Berksin piirikunnan säilöönottokeskuksesta. Turvapaikkaa Yhdysvalloista hakeneet neljävuotias Carlos*, seitsemänvuotias Antonio* ja 16-vuotias Michael* perheineen määrättiin vapautettavaksi liki kahden säilöönottokeskuksessa vietetyn vuoden jälkeen. El Salvadorista äärimmäistä väkivaltaa ja kidnappausuhkaa paenneet Antonio ja hänen äitinsä vapautettiin maanantaina – ja torstaina saimme kuulla toistuvaa väkivaltaa ja uhkailua paenneiden Carloksen ja Michaelin perheiden vapauttamisesta.

Tämänpäiväiset päätökset ovat suuri helpotus Carlokselle, Michaelille ja heidän perheilleen. Viimeisen kahden viikon aikana neljä perhettä on vapautettu Berksistä heidän vietettyään säilöönottokeskuksessa liki 700 päivää. Tämä on askel oikeaan suuntaan, mutta meidän tulee varmistaa, että kaikille äideille, isille, lapsille ja muille säilöönottokeskuksissa pidetyille henkilöille turvataan reilu oikeudenkäynti ja inhimilliset olosuhteet”, kommentoi Amnestyn Yhdysvaltojen osaston kampanjapäällikkö Naureen Shah Carloksen ja Michaelin perheiden vapauttamista torstaina.

Haavoittuvassa asemassa olevien perheiden vangitseminen on ristiriidassa tasa-arvo- ja oikeuskäsitystemme kanssa. Yhdysvaltojen tulee lopettaa pakolaisperheiden säilöönottoja sulkea Berksin kaltaiset perhesäilöönottokeskukset välittömästi”.

Käynnistimme keväällä vetoomuksen lapsiperheiden vapauttamiseksi Berksin säilöönottokekuksesta. Vetoomuksen allekirjoitti Suomessa yli 8 000 ihmistä.

Useat Berksin säilöönottokeskuksessa olevista perheistä ovat kotoisin El Salvadorista, Guatemalasta ja Hondurasista, joista ihmiset pakenevat äärimmäistä väkivaltaa ja turvattomuutta.

*Henkilöiden nimet on muutettu heidän turvallisuutensa varmistamiseksi.

Seuraa meitä: