Hyviä uutisia: Elżbieta on todettu syyttömäksi!

Elżbietaa ja kahta muuta aktivistia uhkasi jopa kahden vuoden tuomio Neitsyt Mariaa esittävän ja sateenkaaren värein koristellun julisteen hallussapidosta. Kampanjoimme heidän puolestaan keväällä 2019.

Sateenkaarioikeuksia puolustavia aktivisteja vastaan nostettiin absurdit ja perusteettomat syytteet “uskonnollisten tunteiden loukkaamisesta”. Juliste tai sen viesti ei kuitenkaan ollut rikollista toimintaa, vaan ne kuuluvat sananvapauden piiriin.

Todellisuudessa kyse oli aktivistien häirinnästä ja viranomaisten pelottelutaktiikasta. Puolan kansalaisyhteiskunta on tiukilla ja aktivistien toimintaa on vaikeutettu antamalla heille sakkoja ja vankeustuomioita. Elżbieta on yksi niistä rohkeista ihmisistä, jotka ovat tästä huolimatta laittaneet vastahankaan ja jatkaneet vapaan kansalaisyhteiskunnan puolustamista.

Nyt lähes kahden vuoden taistelu on viimein tullut päätökseen: maaliskuun 2021 alussa Elżbieta, Joanna ja Anna julistettiin syyttömiksi! Heidän puolestaan toimi yli 160 000 ihmistä ympäri maailman.

“Meillä on paljon ystäviä, meillä on koko maailman tuki. Tästä kuuluu myös iso kiitos Amnesty Internationalille, koska se, mitä te teette, antaa minulle todella sen tunteen, etten koskaan ole yksin”, sanoi Elżbieta oikeudenkäynnin jälkeen.

Kiitos jokaiselle Elżbietan, Joannan ja Annan puolestaan toimineelle. Työmme aktivistien häirinnän lopettamiseksi jatkuu.