Etusivu Hyvät uutiset Hyviä uutisia: bahrainilainen ihmisoikeuspuolustaja vapautettu!

Hyviä uutisia: bahrainilainen ihmisoikeuspuolustaja vapautettu!

Ihmisoikeuspuolustaja Ebtisam al-Saegh on vapautettu yli neljän kuukauden vankeuden jälkeen. Syytteitä häntä vastaan ei ole kuitenkaan vielä hylätty.

Bahrainilaisessa demokratia- ja ihmisoikeusjärjestössä työskentelevä Ebtisam al-Saegh, 48, pidätettiin heinäkuun alussa rauhanomaisen ihmisoikeustyönsä vuoksi. Häntä kuulusteltiin jo kerran aikaisemmin toukokuussa, jolloin häntä myös kidutettiin.

Suomessa hätäviestiverkosto sai pyynnön ryhtyä toimiin Ebtisamin puolesta. Ebtisam haluaa kiittää kaikkia puolestaan toimineita:

”Tukenne toi minulle iloa ja turvallisuudentunnetta.”

”Kiitos kaikille Amnestyssa, jotka toimitte puolestani. Olin tietoinen vankilassa tuestanne ja se toi minulle iloa ja turvallisuudentunnetta, joka on niin tärkeää kaikille vangeille.”

Ebtisam ei asianajajansa kanssa ole vielä saanut selville vapautumisen ehtoja tai mikä oikeusjutun tämänhetkinen tilanne on. Hänet saatetaan pidättää vielä uudelleen. Vaadimme, että kaikki syytteet Ebtisamia vastaan hylätään, koska ne perustuvat pelkästään hänen rauhanomaiseen ihmisoikeustyöhönsä.

Twiittaa Bahrainin oikeusministerille

Vaadi, että syytteet Ebtisamia vastaan hylätään:

”#Brave HRD Ebtisam al-Saegh released. We now call on Bahraini authorities to drop all charges against her @Khaled_bin_ali”

Seuraa meitä: