Etusivu Uutiset Huonoja uutisia Iranista: Zeinab Sekaanvand Lokran teloitettiin

Huonoja uutisia Iranista: Zeinab Sekaanvand Lokran teloitettiin

Zeinab Sekaanvand Lokranille langetettiin kuolemantuomio vuonna 2014. Tällä viikolla saimme järkyttäviä uutisia: 24-vuotias Zeinab teloitettiin varhain tiistaiaamuna.

Iranilainen Zeinab Sekaanvand Lokran pidätettiin vuonna 2012 hänen ollessaan 17-vuotias. Pidätystä seurasi 20 päivän kidutus, jonka jälkeen Zeinab “tunnusti” puukottaneensa väkivaltaisen aviomiehensä, sillä tämä ei ollut suostunut myöntämään hänelle avioeroa. Avioliitto oli solmittu Zeinabin ollessa vain 15-vuotias. Hän oli toistuvasti pyytänyt apua poliisilta, mutta he eivät suojelleet Zeinabia väkivallalta.

Zeinab perui “tunnustuksensa” oikeudenkäynnissä, jossa paikalla oli viimein myös hänelle osoitettu asianajaja. Zeinab kertoi tuomarille, että murhan oli tehnyt hänen aviomiehensä veli, joka oli myös raiskannut Zeinabin useasti. Oikeus ei kuitenkaan tutkinut Zeinabin lausuntoa, vaan perusti päätöksensä niihin ”tunnustuksiin”, joita hän oli tehnyt kidutettuna ja ilman asianajajan läsnäoloa.

Iranin ratifioimat ihmisoikeussopimukset kieltävät alaikäisenä rikoksen tehneiden teloitukset, eikä oikeus käsitellyt Zeinabin tapausta nuoria koskevan lainsäädännön mukaisesti. Hänelle langetettiin kuolemantuomio vuonna 2014. Tällä viikolla saimme järkyttäviä uutisia: 24-vuotias Zeinab teloitettiin varhain tiistaiaamuna.

Jatkamme taistelua, kunnes kuolemanrangaistuksen käyttö lopetetaan kaikkialla maailmassa.

Seuraa meitä: