Amnesty palkitsee Punaisen Ristin vapaaehtoisia

Amnestyn Suomen osasto myöntää Kynttiläpalkinnon Punaisen Ristin vapaaehtoisille turvapaikanhakijoiden tukemisesta erityisesti syksyn 2015 aikana.

”Yli 8 000 Punaisen Ristin vapaaehtoista on osallistunut kymmenien vastaanottokeskusten pystyttämiseen ja virkistystoiminnan järjestämiseen ennätyssuurelle tulijoiden määrälle. Vapaaehtoisten rooli on ollut tärkeä myös turvapaikanhakijoiden ja kantaväestön välisten suhteiden luomisessa ja kehittämisessä”, sanoo Amnestyn Suomen osaston toiminnanjohtaja Frank Johansson.

Vapaaehtoiset ovat auttaneet henkilökuntaa käynnistämään vastaanottoyksiköiden toimintaa, lajitelleet ja jakaneet vaatteita sekä opastaneet tulijoita. Vapaaehtoiset ovat järjestäneet myös erilaista kieli- ja kerhotoimintaa sekä tutustuttaneet turvapaikanhakijoita elämään Suomessa.

”Kulunut syksy on ollut Suomen Punaisen Ristin suurin sotien jälkeinen avustusoperaatio kotimaassa. Vapaaehtoisten ansiosta olemme pystyneet auttamaan turvapaikanhakijoita näin nopeasti ja laajamittaisesti. On hienoa, että vapaaehtoiset saavat arvokkaasta työstään tällaisen tunnustuksen”, sanoo Punaisen Ristin järjestöjohtaja Marita Salo.

”Suomalaiset ovat aina olleet valmiita auttamaan, ja se on nähty tänäkin syksynä. Paikallisosastojemme toimintaan on ilmoittautunut mukaan tuhansia uusia vapaaehtoisia ympäri Suomen.”

Kynttiläpalkinto jaetaan torstaina 10.12. klo 11.30 Amnestyn toimistolla (Hietaniemenkatu 7 A). Palkinnon tulevat vastaanottamaan Punaisen Ristin vapaaehtoiset Noora Aho, Helvi Loijas, Joonas Niemi ja William Rivera. Tiedotusvälineet ovat tervetulleita seuraamaan tilaisuutta.

Amnestyn Kynttiläpalkinto luovutetaan vuosittain kansainvälisenä ihmisoikeuksien päivänä 10.12. ihmisoikeuksia puolustaneelle suomalaiselle henkilölle tai yhteisölle. Viime vuonna palkinnon saivat Seta, Trasek, Heli Hämäläinen, Juudas Kannisto ja Luca Tainio transihmisten oikeuksien puolustamisesta.

Lisätietoja:

Frank Johansson

Toiminnanjohtaja

Amnesty International, Suomen osasto

p. 050 367 6311

frank.johansson@amnesty.fi

Marita Salo

Järjestöjohtaja

Suomen Punainen Risti

p. 020 701 2012

marita.salo@punainenristi.fi

Aiheet