Etusivu Hyvät uutiset 3-vuotias Josué pääsee kävelemään ensi kertaa vapaudessa

3-vuotias Josué pääsee kävelemään ensi kertaa vapaudessa

Josué on määrätty vapautettavaksi Berksin piirikunnan säilöönottokeskuksesta. Hän oppi puhumaan ja kävelemään vankeudessa.

Josué* ja hänen 28-vuotias äitinsä Teresa pakenivat kidnappausuhkauksia sekä fyysistä ja seksuaalista väkivaltaa Hondurasista ja hakivat turvapaikkaa Yhdysvalloista. He ovat olleet suljettuina säilöönottokeskukseen viimeiset 16 kuukautta – yli puolet Josuén elämästä.

Käynnistimme keväällä vetoomuksen Josuén ja hänen äitinsä ja kolmen muun lapsiperheen vapauttamiseksi Berksin säilöönottokekuksesta. Kaikkia perheitä on pidetty säilöönottokeskuksessa jo yli 600 päivää. Vetoomuksen allekirjoitti Suomessa yli 8 000 ihmistä.

”Vapauttamismääräys on tervetullut, mutta väliaikainen helpotus Josuélle ja hänen äidilleen. Jatkamme kamppailua sen varmistamiseksi, että turvapaikanhakijoilla on pääsy oikeudenmukaiseen turvapaikkamenettelyyn”, kommentoi Amnestyn Yhdysvaltojen osaston apulaistoiminnanjohtaja Eric Ferrero.

”Lapsiperheet Berksin säilöönottokeskuksessa ovat paenneet järkyttävää väkivaltaa kotimaastaan ja joutuneet Yhdysvalloissa välittömästi lukkojen taakse. Loput perheistä on vapautettava ja lasten säilöönotto on lopetettava kokonaan.”

Monet Berksin säilöönottokeskuksessa olevista perheistä ovat kotoisin El Salvadorista, Guatemalasta ja Hondurasista, joissa esiintyy äärimmäistä väkivaltaa ja turvattomuutta.

*Josuén nimi on muutettu hänen turvallisuutensa varmistamiseksi.

Seuraa meitä: