Etusivu Aktivismi Voimasanoja-työpaja

Voimasanoja-työpaja

Kutsumme Sinut mukaan kirjoittamaan ja lausumaan Voimasanoja.

Voimasanoja on kirjoittamisen, esiintymisen ja aktivismin projekti sukupuoleltaan moninaisille tai sukupuoltaan pohtiville nuorille (15-29 v.) Tavoitteena tarjota runoilun riemua ja itseilmaisun kehittämismahdollisuuksia ja pohtia myös sitä, miten runoilla voi vaikuttaa. Voimasanoja on aktivistien ja lavarunouden ammattilaisen yhdessä suunnittelema kokonaisuus.

Voimasanoja-kokonaisuuteen kuuluu kolme työpajaa. Työpajoissa voit kirjoittaa omaan pöytälaatikkoon, mutta tarkoitus on myös yhdessä miettiä, kuinka runoja lausuen voisi ravistella ympäröivää maailmaa ihmisoikeuskampanjoinnin merkeissä.

Ensimmäinen Voimasanoja-työpaja järjestetään keskiviikkona 20.11. klo 16-18 Alakulttuurikeskus Loukossa (Castréninkatu 7). Työpajan osallistujana pääset kirjoittamaan omia kokemuksiasi ja ajatuksiasi peilaavia runoja ammattilaisten ohjauksessa. Työpajan ohjaamisesta vastaavat lavarunoilija Jonna “Nihkee Akka” Nummela ja sukupuolentutkija Kaarna Tuomenvirta.

Alakulttuurikeskus Loukko on Helsingin Kalliossa sijaitseva kohtaamispaikka, joka noudattaa toiminnassaan turvallisemman tilan periaatteita ja on myös fyysisesti mahdollisimman esteetön.

Kaikki ansaitsevat tukea sanojen löytämiseen, ja työkaluja itsensä ilmaisuun. Kirjoittaminen on ajattelua ja fiilistelyä. Paperilla voi kokeilla huutamista, suorasukaisuutta, rehellisyyttä, antaa takaisin oikealla mitalla, saa olla pieni, herkkä ja hauras tai suuri ja raivokas. Oma itsensä tai joku aivan muu. Kirjoittaessa saattaa keksiä jotain sellaista, mitä ei olisi tullut muuten ajatelleeksi. Ajatuksia voi purkaa tai niille voi saada muodon.

Ilmoittaudu mukaan täyttämällä alla oleva lomake. 

Työpajaan mahtuu mukaan 15 ensimmäisenä ilmoittautunutta. Saat vahvistuksen pääsystäsi mukaan sähköpostitse.

 

Ilmoittaudun Voimasanoja-työpajaan

Seuraa meitä: