Puola: Justyna Wydrzyńska tuomittiin turvallisen abortin puolustamisesta

Puola: Justyna Wydrzyńska tuomittiin turvallisen abortin puolustamisesta

Allekirjoita vetoomus
76.56%
Tavoitteesta
3828
Allekirjoitusta
25
Päivää jäljellä
FacebookTwitterWhatsApp

PUOLA: TURVALLINEN ABORTTI ON IHMISOIKEUS. ABORTTIAKTIVISTIN EPÄOIKEUDENMUKAINEN TUOMIO ON KUMOTTAVA!

ACTIVIST’S CONVICTION SETS A DANGEROUS PRECEDENT

Dear Prosecutor General,

I call on you to take all necessary measures to ensure that Justyna  Wydrzyńska’s unjust conviction is overturned and to refrain from bringing  any other charges against her for carrying out her legitimate defence of  human rights.

Justyna and other activists provide essential support and trustworthy  information to women seeking the healthcare they are entitled to. She was  convicted for helping a woman in an abusive relationship access a safe  abortion.

Her conviction sets a dangerous precedent.

Yours sincerely,


Käännös suomeksi:

Hyvä yleinen syyttäjä,

Pyydän teitä ryhtymään kaikkiin tarvittaviin toimenpiteisiin varmistaaksenne, että Justyna  Wydrzyńskan epäoikeudenmukainen tuomio kumotaan. Pyydän teitä myös varmistamaan, että häntä vastaan ei nosteta muita syytteitä vain siksi, että hän on käyttänyt oikeuttaan puolustaa ihmisoikeuksia.

Justyna on yhdessä muiden aktivistien kanssa tarjonnut elintärkeää tukea ja luotettavaa tietoa naisille terveydenhuollosta, johon he ovat oikeutettuja. Hänet tuomitiin, koska hän auttoi abortin hankkimisessa naista, joka oli joutunut puolisonsa väkivallan kohteeksi.

Justynan tuomio on vaarallinen ennakkotapaus.

Terveisin