Osallistu Amnestyn päivätyökeräykseen
Ihmisoikeuskasvatus

Osallistu Amnestyn päivätyökeräykseen

Kenelläkään ei ole oikeutta päättää puolestamme omaa sukupuoltamme tai sitä, ketä rakastamme. Tehdään tästä todellisuutta: liity kamppailuun ihmisoikeuksien puolesta ja järjestä päivätyökeräys koulussasi.

Sateenkaarioikeuksien turvaaminen Suomessa ja kaikkialla maailmassa on elintärkeää. Miljoonia ihmisiä syrjitään, vangitaan, pahoinpidellään ja jopa tapetaan seksuaalisen suuntautumisen tai sukupuoli-identiteetin vuoksi. Toimimme sateenkaari-ihmisten oikeuksien puolesta, jotta jokainen voisi elää vapaana syrjinnästä ja väkivallasta. Koulusi tuki on meille erittäin arvokasta.

Osallistumalla Amnestyn päivätyökeräykseen autat varmistamaan, että jokainen nuori voi olla oma itsensä – rauhassa ja pelkäämättä.

Osallistu Amnestyn päivätyökeräykseen. Toimi näin:

  • Päättäkää koulussa keräyspäivä ja keräyssumma (suositus 15 euroa /oppilas). Keräykseen osallistuminen on oppilaille vapaaehtoista.
  • Ilmoittaudu mukaan joko sähköpostitsepaivatyokerays@amnesty.fi tai alla olevalla lomakkeella.
  • Kerro oppilaille päivätyön ajankohta ja keräyskohde.
  • Ota käyttöön valmiit ja maksuttomat oppimateriaalit, joiden avulla voit kertoa käytännönläheisesti seksuaali- ja sukupuoli-identiteettiä koskevista oikeuksista.
  • Jaa ennen päivätyöpäivää sähköpostitse saamasi tiedote oppilaiden kotiväelle ja työlomakkeet oppilaille. Oppilaille annetaan päivämäärä, jolloin palkka ja työlomakkeen palautusosa palautetaan koululle.
  • Kerää kaikkien keräykseen osallistuneiden oppilaiden palauttamat rahat yhteen ja vie ne pankkiin. Rahat tilitetään Amnesty International Suomen osasto ry:n lahjoitustilille FI74 1263 3000 0856 82. Rahat voi laskea koululla etukäteen, jos haluat tietää keräyssumman. Pankeissa ei enää tehdä kolikkolaskentaa.

Oppilaan tulee:

  • Hankkia itselleen paikka päivätyökeräyksen suorittamiselle. Se voi esimerkiksi olla siivoamista, lemmikkien hoitoa tai pihatöissä auttamista kotona, naapurissa tai sukulaisten luona. Oppilas voi myös avustaa lähiyrityksessä tai toimia vanhusten, lasten tai yhteisöjen parissa. Voitte myös järjestää luokan tai koko koulun yhteisen tapahtuman esimerkiksi myyjäiset, konsertin tai muun tempauksen.
  • Antaa esitäytetty työlomake työnantajalle, joka allekirjoittaa lomakkeen alaosan työpäivän lopuksi. Työnantaja maksaa palkan joko tilisiirtona Amnestyn lahjoitustilille tai suoraan oppilaalle.
  • Palauttaa työlomakkeen alaosa yhdessä rahojen kanssa kouluun. Lomakkeen yläosa jää työnantajalle kuitiksi maksusta

Amnestyn päivätyökeräyksen tekevät oppilaat ovat vakuutettuja vakuutusyhtiö IF:n kautta. Päivätyön palkasta ei tarvitse suorittaa ennakonpidätystä tai sosiaaliturvamaksuja.

Ota käyttöön päivätyökeräykseen liittyvät oppimateriaalit

Täältä löydät tietoa, materiaaleja ja tehtäviä sateenkaarioikeuksien käsittelyyn oppitunnilla.

Me teemme työtä, jotta kenenkään ei tarvitsisi piilotella omaa sukupuoltaan tai sitä, ketä rakastaa.

Päivätyökeräys