Etusivu Hyvät uutiset Yecenia Armenta on vihdoin vapaa

Yecenia Armenta on vihdoin vapaa

Hienoja uutisia: meksikolainen Yecenia Armenta on vapautettu! Hän vietti lähes neljä vuotta vankilassa sen jälkeen, kun viranomaiset saivat häneltä ”tunnustuksen” kiduttamalla ja raiskaamalla.

Suomessa Yecenian vapauttamisen puolesta vetosi viime syksynä yli 11 000 ihmistä ja hänelle lähetettiin satoja solidaarisuuskortteja ja -kirjeitä. Yecenian puolesta kampanjoitiin osana vuoden 2015 Kirjeitä vapaudelle -kampanjaa.

Yecenia vietti lähes neljä vuotta vankilassa rikoksesta, johon hän kielsi syyllistyneensä. Hänen tuomionsa perustui pelkästään kiduttamalla saatuun ”tunnustukseen”, eikä uskottavia todisteita häntä vastaan esitetty.

Nyt Yecenia on viimein vapaa. Hän pääsee palaamaan kotiin lastensa luokse.

 

”Haluan antaa valtavat kiitokset kaikille ihmisille, jotka ovat olleet kanssani. Ilman teidän tukeanne tämä olisi ollut lähes mahdotonta”, Yecenia Armenta sanoi vapautumisensa jälkeen.

”Olen kiitollinen teille siitä, että te jatkatte kaunista työtänne, taistelua toisten oikeuksien puolesta. Joskus oikeuden saaminen kestää, mutta lopulta se tulee.”

 

Yecenian vapauttaminen osoittaa, että ihmisoikeuksien puolustajien yhteisö saa aikaan konkreettisia muutoksia. Syyttömiä vapautetaan ja syrjiviä lakeja kumotaan. Tähän kaikkeen pystymme yhdessä.

Seuraa meitä: