Etusivu Vuosikokous ja kevätseminaari

Vuosikokous ja kevätseminaari

Kootaan rivimme ihmisoikeuksien ystävät – tervetuloa kevätseminaariin 24.–25.3.2018!

Sunnuntaina pidetään osaston sääntömääräinen vuosikokous, jossa valitaan puheenjohtaja ja uudet johtokunnan jäsenet. Äänioikeutettuja ovat jäsenmaksunsa tälle vuodelle maksaneet. Sekä lauantain että sunnuntain tilaisuudet ovat avoimia kaikille.

Ilmoittaudu mukaan tästä! Viimeinen ilmoittautumispäivä majoitukseen ja ruokailuun on 13.3. Muuten voi ilmoittautua 23.3. asti tai kunnes tapahtuma on täynnä.

Käytännön infon löydät täältä.

Vuosikokouskutsu / Kallelse till årsmöte

Vuosikokousmateriaalit / Årmötetsmaterial

Facebook-tapahtuman kautta saat nopeimmin tiedon mahdollisista muutoksista.

Viikonlopun ohjelma

Veckoslutets program på svenska

Lauantai 24.3.

Kello 9.30–10.00 Ilmoittautuminen ja aamukahvi

Kello 10.00–11.00 Miltä haluaisit maailman näyttävän 50 vuoden kuluttua?

Joko kuolemantuomio on kielletty kaikkialla maailmassa? Onko homous yhä rikos Ugandassa, entä saako Venäjällä puhua vapaasti? Muutos on mahdollinen, kun tinkimätön työ ihmisoikeuksien puolesta jatkuu.

Asianajaja Piia Jeremejeff ja toiminnanjohtajamme Frank Johansson kertovat, kuinka voit tehdä testamenttilahjoituksen Amnestylle ja mikä sen merkitys työllemme on.

Kello 11.00–12.30 Ihmisoikeuspuolustajat maailmalla

Amnesty Internationalin pääsihteeri Salil Shetty avaa tilaisuuden ja Turkin Amnestyn perustajiin kuuluva, ihmisoikeustyönsä vuoksi syksyn vankilassa viettänyt Özlem Dalkiran tuo kiitokset hänen puolestaan toimineille suomalaisille.

Ulkoministeriön ihmisoikeuspolitiikan yksikön päällikkö Nina Nordström kertoo lyhyesti siitä, mitä Suomi ihmisoikeuspuolustajien tukemiseksi jo tekee. Entä mitä Suomi voisi tehdä paremmin?

Yleisradion toimittaja Tom Kankkonen kääntää vetämässään keskustelussa katseet Turkkiin, jossa ihmisoikeuspuolustajien tilanne on vähintääkin tukala. Nina Nordströmin lisäksi keskusteluun liittyvät ihmisoikeuspuolustaja Özlem Dalkiran, toimittaja Ayla Albayrak ja Helsingin Sanomien päätoimittaja Kaius Niemi.

Aamupäivän keskustelut käydään englanniksi. Tarjolla on kuiskaustulkkaus, kerro tarpeesta ilmoittautuessasi.

Kello 12.30–13.30 Lounas

Kello 13.30–15.00 Ihmisoikeuspuolustajana Suomessa

Yleisradion toimittaja Kirsi Heikel haastattelee rohkeita suomalaisia ihmisoikeuksien puolustajia kolmessa teemakeskustelussa.

Ensimmäisenä lavalle astuu kolme ihmisoikeusaktivistia: aktivisti ja kirjoittaja Maryan Abdulkarim, maahanmuuttotutkija Erna Bodström sekä transaktivisti Sakris Kupila.

Toisessa keskustelussa pureudutaan ihmisoikeuksiin luokkahuoneessa. Koulujen kirjemaratonin luokkaansa vienyt opettaja Ritva Korhonen oppilaineen lähetti viime joulukuussa solidaarisuusviestejä Sakris Kupilalle. Nyt he kohtaavat lavalla.

#metoo on käynnistänyt uuden aikakauden naisille – myös Suomessa? #kulissientakana-ryhmän Minna Haapkylä, #memyös-aloitteen Emmi Lounela, #dammenbrister-vetoomuksen Nina Nyman sekä Amnestyn sukupuoleen ja seksuaalisuuteen perustuvan syrjinnän asiantuntija Pia Puu Oksanen keskustelevat siitä, mikä nyt muuttuu.

Osia päivän ohjelmasta striimataan verkon kautta.

 

Sunnuntai 25.3.

Kello 9.30–10.00 Ilmoittautuminen ja aamukahvi

Kello 10.00–11.00 Johtokunnan raportti ICM-kokouksesta ja tulevista policy-konsultaatioista

Kello 11.00–16.00 Sääntömääräinen vuosikokous

Lounastauko sopivaan aikaan kokouksen lomassa

 

Seuraa meitä: