Etusivu Vetoomus Yhdysvallat, lopeta turvapaikan­hakijoiden rankaiseminen

Yhdysvallat, lopeta turvapaikan­hakijoiden rankaiseminen

Tuhannet ihmiset, mukaan lukien perheitä lapsineen, ovat joutuneet jättämään kotinsa Keski-Amerikassa. Viikkojen ajan he ovat kävelleet kohti Yhdysvaltojen rajaa hakeakseen itselleen ja perheilleen turvaa ja rauhaa.

Presidentti Donald Trumpin hallinto tekee kaikkensa, etteivät he pääsisi hakemaan turvapaikkaa Yhdysvalloista – siitäkin huolimatta, että turvapaikan hakeminen on ihmisoikeus. Perheet tarvitsevat myötätuntoa, eivät enempää sortoa.

Yhdysvaltojen rajaa lähestyvät ja siellä jo odottavat ihmiset tarvitsevat apuasi. Allekirjoita vetoomus ja vaadi Yhdysvaltain sisäisen turvallisuuden ministeriötä lopettamaan välittömästi turvaa hakevien ihmisten rankaiseminen.

Arvoisa ministeri Nielsen,  

Vaadin, että lopetatte välittömästi

  • turvaa hakevien ihmisten laittomat käännytykset Yhdysvaltojen ja Meksikon rajalla
  • mielivaltaiset ja rajattomat säilöönotot
  • laittomat perheiden erottamiset, jotka ovat aiheuttaneet äärimmäistä kärsimystä turvaa hakevissa perheissä, ja joka joissain tapauksissa täyttää kidutuksen tunnusmerkit

Allekirjoita vetoomus

Virhe: tarkista sähköposti

Virhe: Puhelinnumeron tulee alkaa 0. Puhelinnumerossa ei saa olla välejä tai välimerkkejä.

Allekirjoituksia nyt: 6836

68 %
025005000750010000

Presidentti Trump ja hänen hallintonsa ovat tehneet pitkään siirtolaispolitiikkaa, joka on aiheuttanut peruuttamatonta vahinkoa turvapaikkaa hakeville ihmisille. Turvapaikanhakijoita on erotettu perheenjäsenistään, suljettu jopa vuosiksi säilöönottokeskuksiin ja käännytetty rajalla antamatta mahdollisuutta hakea turvapaikkaa.

Trump haluaa tiukentaa siirtolaispolitiikkaa entisestään. Turvapaikanhakijoita voitaisiin jopa rangaista turvan hakemisesta Yhdysvalloista. Trump on myös sanonut, että jos turvaa hakevat ihmiset tekevät jotain mitätöntäkin, kuten heittävät kiven, voivat rajavartijat avata tulen heitä vastaan. Trump myös ehdotti, että turvapaikkaa saisi hakea vain tietyistä rajapisteistä, minkä oikeus onneksi kumosi.

Toimet rikkovat sekä Yhdysvaltain omia lakeja että kansainvälistä oikeutta, ja ne näyttävät tähtäävän Yhdysvaltain turvapaikkajärjestelmän täydelliseen purkamiseen. Rajalla olevat ihmiset, perheet ja lapset tarvitsevat turvaa.

Ihmisiä ei voi kohdella näin, ihmisoikeudet kuuluvat kaikille! Luodaan yhdessä painetta, jotta sisäisen turvallisuuden ministeriö muuttaa käytäntöjään. Allekirjoita vetoomus!

Seuraa meitä: