Etusivu Vetoomus Vaadi Israelia lopettamaan silmitön väkivalta Gazassa

Vaadi Israelia lopettamaan silmitön väkivalta Gazassa

Kymmeniä palestiinalaisia on tapettu ja satoja haavoittunut Israelin sotilaiden hyökkäyksissä Gazan ja Israelin raja-aidalla. Viime päivien tapahtumat ovat taas yksi huolestuttava esimerkki Israelin armeijan suhteettomasta ja liiallisesta voimankäytöstä, sillä ampumisen tarkoituksena vaikuttaa olleen mielenosoittajien tappaminen.

Tämä ei ole ainoastaan tuomittavaa, vaan mahdollisesti täyttää sotarikoksen kriteerit. Allekirjoita vetoomus ja vaadi väkivallan lopettamista!

Dear Minister of Defence Avigdor Lieberman,

We, the undersigned, would like to express our deep concern at the escalating spiral of violence along the the fence that separates Gaza and Israel.

It is another horrific example of the Israeli military using excessive force and live ammunition in a totally deplorable way. This is a violation of international standards, in some instances committing what appear to be wilful killings constituting war crimes.

While some protestors may have engaged in some form of violence, this still does not justify the use of live ammunition. Under international law, firearms can only be used to protect against an imminent threat of death or serious injury.

We urge the Israeli government to show restraint and rein in the military to prevent further loss of life and serious injuries.

Allekirjoita vetoomus

Virhe: tarkista sähköposti

Virhe: Puhelinnumeron tulee alkaa 0. Puhelinnumerossa ei saa olla välejä tai välimerkkejä.

Allekirjoituksia nyt: 13125

87 %
0375075001125015000

Kymmeniä palestiinalaisia on tapettu ja satoja haavoittunut Israelin sotilaiden hyökkäyksissä Gazan ja Israelin raja-aidalla. Useita kuolleista tai haavoittuneista on ammuttu päähän tai rintaan. Kuolleiden joukossa on nuoria ja lapsia.

Kansainvälisen oikeuden mukaan voimakeinojen käytön täytyy olla suhteessa uhkaan. Vaikka jotkut mielenosoittajista ovat saattaneet toimia väkivaltaisesti, ei tämä oikeuta Israelin armeijan käyttämää suhteetonta väkivaltaa ja voimakeinojen käyttöä. Palestiinalaisilla on oikeus osoittaa mieltään.

Tuoreet lääketieteelliset raportit Gazasta osoittavat, että kymmeniä ihmisiä on ammuttu päähän tai rintaan. Viime kuussa julkaistun tutkimuksemme mukaan Israelin armeija tappoi ja aiheutti vammoja mielenosoittajille, jotka eivät olleet heille välitön uhka.

Väkivalta on saatava loppumaan! Amnesty vaatii Israelin viranomaisia lopettamaan välittömästi suhteettoman väkivallan käytön mielenosoittajia vastaan. Väkivalta ei ole ratkaisu. Väkivalta ainoastaan ruokkii lisää väkivaltaa. Israelin on kunnioitettava ihmisoikeuksia ja turvattava palestiinalaisten oikeudet. Allekirjoita vetoomus!

Seuraa meitä: