Etusivu Vetoomus USA: Loppu poliisiväkivallalle ja rasismille!

USA: Loppu poliisiväkivallalle ja rasismille!

Poliisi kuristi George Floydin kuoliaaksi 25. toukokuuta 2020 Minneapolisissa. Siitä alkoivat rasismia ja poliisiväkivaltaa vastustavat mielenosoitukset, jotka levisivät ympäri Yhdysvaltoja.

Poliisi on toistuvasti käyttänyt liiallista voimaa mielenosoittajia kohtaan. Viranomaiset ovat yrittäneet tukahduttaa rauhanomaisia mielenosoituksia kyynelkaasulla, kumiluodeilla ja pippurisumutteella.

Harva poliisi joutuu vastuuseen edes tappavan voiman käytöstä. Poliisin voimankäyttöä täytyy rajoittaa tiukemmalla kansallisella lainsäädännöllä.

Vaadi poliisiuudistusta Yhdysvaltoihin - allekirjoita vetoomus!

Hyvät oikeusministeri William Barr, edustajainhuoneen puhemies Nancy Pelosi, senaatin enemmistöjohtaja Mitch McConnell ja presidentti Donald Trump,

Vaadin, että

  • Yhdysvallat toteuttaa järjestelmällisen poliisiuudistuksen, jotta rasistiset käytännöt ja ihmisoikeusloukkaukset saadaan loppumaan.

Allekirjoita vetoomus

Virhe: tarkista sähköposti

Virhe: Puhelinnumeron tulee alkaa nollalla ja siinä tulee olla vähintään kuusi merkkiä. Puhelinnumerossa ei saa olla välejä tai välimerkkejä.

Allekirjoituksia nyt: 10144

67 %
0375075001125015000

Yhdysvalloissa poliisi loukkaa etnisten vähemmistöjen ja erityisesti mustien amerikkalaisten ihmisoikeuksia järkyttävän usein. Vain harvat joutuvat vastuuseen tappavan voiman tarpeettomasta käytöstä. Kuvamateriaali George Floydin kuolemasta sekä väkivaltaiset hyökkäykset rauhanomaisia mielenosoittajia kohtaan ovat tuoneet julki, miten laajaa poliisin liiallinen voimankäyttö Yhdysvalloissa on.

Poliisi on toistuvasti käyttänyt liiallista voimaa myös toukokuun lopulla alkaneissa mielenosoituksissa. Niin Yhdysvaltain lakien kuin kansainvälisten velvoitteiden mukaan poliisin tulee varmistaa, että oikeus rauhanomaiseen mielenosoittamiseen toteutuu. Todellisuudessa viranomaiset ovat pahentaneet jännittynyttä ilmapiiriä ja vaarantaneet mielenosoittajien hengen. Poliisi on yrittänyt tukahduttaa mielenosoituksia esimerkiksi kyynelkaasulla, kumiluodeilla ja pippurisumutteella.

Poliisin voimankäyttöä täytyy rajoittaa tiukemmalla kansallisella lainsäädännöllä. Se yhdenmukaistaisi voimankäytön säännöt koko maassa. Yksittäisten poliisilaitosten sisäiset ohjeistukset eivät ole riittäviä – liiallista, tarpeetonta tai tappavaa voimaa käyttäneet tulee saada vastuuseen teoistaan.

Poliisin on kunnioitettava perusoikeuksia ja suojeltava ihmisiä tasavertaisesti. Jokaisella on oikeus olla turvassa, elää ilman syrjintää, kokoontua osoittamaan rauhanomaisesti mieltään sekä selviytyä hengissä poliisin kohtaamisesta.

Muutoksen aika on nyt – allekirjoita vetoomus! 

Seuraa meitä: