Etusivu Vetoomus Sudan, lopeta mielenosoittajien tappaminen!

Sudan, lopeta mielenosoittajien tappaminen!

Yli sata kuollutta ja vielä enemmän loukkaantuneita. Raiskauksia. Iskuja sairaaloihin. Pääsy internetiin ja puhelinverkkoihin estetty.

Puolisotilaalliset RSF-joukot johtavat raakaa hyökkäystä mieltään osoittavia vastaan Sudanissa. Rauhanomaiset mielenosoittajat ovat vaatineet vallan siirtämistä siviileille aina siitä lähtien, kun sotilashallinto otti vallan huhtikuussa.

Muutosta, vapautta ja rauhaa vaatiessaan sudanilaiset asettavat oman turvallisuutensa ja henkensä alttiiksi.

Allekirjoita vetoomus: väkivaltaiset hyökkäykset mielenosoittajia vastaan on lopetettava!

Arvoisa Etiopian pääministeri Abiy Ahmed,

Vaadin, että

  • Sotilashallinnon on välittömästi estettävä RSF-joukkojen osallistuminen lainvalvontaan, erityisesti Khartumissa.
  • RSF-joukot eristetään parakkeihinsa yleisen turvallisuuden vuoksi

Allekirjoita vetoomus

Virhe: tarkista sähköposti

Virhe: Puhelinnumeron tulee alkaa 0. Puhelinnumerossa ei saa olla välejä tai välimerkkejä.

Allekirjoituksia nyt: 10302

68 %
0375075001125015000

Sudanissa on osoitettu mieltä huhtikuusta lähtien, jolloin presidentti Omar al-Bashir pakotettiin luopumaan vallasta ja siirtymäkauden sotilashallinto otti vallan. Rohkeasti muutosta vaatineet kansalaiset eivät kuitenkaan saaneet juhlia pitkään. Mielenosoitukset ovat jatkuneet, kun protestoijat vaativat sotilashallintoa ja sen kenraaleja luovuttamaan vallan siviileille.

Puolisotilaalliset Rapid Support Forces (RSF) -joukot ovat käyttäneet alati raa’istuvaa väkivaltaa mielenosoittajia vastaan. Kesäkuun alusta lähtien turvallisuusjoukkojen on raportoitu käyttäneen kovia ammuksia ja väkivaltaisuuksissa kuolleiden ruumiita on hävitetty Niiliin. Mielenosoittajiin yhteydessä oleva Sudan Doctors Union on kertonut, että RSF joukot ovat surmanneet yli sata mielenosoittajaa. Lisäksi ainakin 120 ihmistä on kateissa ja 600 haavoittunut. Internetin ja sosiaalisen median käytön rajoittamisesta on selviä todisteita.

RSF-joukot tunnetaan paremmin nimellä Janjaweed. Ne tulivat tunnetuksi jo aiemmin erityisesti Länsi-Sudanin Darfurin konfliktialueella tekemistään siviileihin kohdistuneista julmuuksista.

Afrikan Unioni on jo erottanut Sudanin ja tämän vetoomuksen vastaanottaja, Etiopian pääministeri Abiy Ahmed, on tavannut Sudanin sotilasjohtajia. Kansainvälisen paineen avulla meidän on mahdollista saada Sudanin kansan ääni kuuluviin neuvotteluprosessissa.

Allekirjoita vetoomus: väkivaltaiset hyökkäykset mielenosoittajia vastaan on lopetettava!

Seuraa meitä: