Etusivu Vetoomus Saudi-Arabia: Vapauta naisten oikeuksien puolustajat

Saudi-Arabia: Vapauta naisten oikeuksien puolustajat

Ihmisoikeusaktivisti ja perheenäiti Nassima al-Sada on ollut yli kaksi vuotta vangittuna, koska hän on rauhanomaisesti kampanjoinut naisten oikeuksien puolesta.

Nassimaa on pahoinpidelty vankilassa, eikä hän saa tavata asianajajaansa tai perhettään. Ulkomaisten tarkkailijoiden pääsy hänen oikeudenkäynteihinsä on estetty.

Allekirjoita vetoomus ja vaadi Nassima al-Sadan ja muiden naisten oikeuksien puolustajien vapauttamista.

Teidän majesteettinne kuningas Salman bin Abdul Aziz Al Saud,

Vaadin, että

  • Nassima al-Sada ja muut naisihmisoikeuspuolustajat ja naisten oikeuksia puolustaneet aktivistit vapautetaan välittömästi ja ehdoitta ja että heitä kohtaan asetetuista syytteistä luovutaan.

Allekirjoita vetoomus

Virhe: tarkista sähköposti

Virhe: Puhelinnumeron tulee alkaa nollalla ja siinä tulee olla vähintään kuusi merkkiä. Puhelinnumerossa ei saa olla välejä tai välimerkkejä.

Allekirjoituksia nyt: 16821

84 %
05000100001500020000

Naisten ihmisoikeuksia rajoitetaan Saudi-Arabiassa monin tavoin. Merkittävin rajoittava tekijä on useista laeista ja säännöksistä koostuva holhousjärjestelmä, jonka mukaan jokaisella saudiarabialaisella naisella tulee olla miespuolinen holhooja. Naiset eivät saa päättää omista asioistaan, vaan heidän on saatava lupa moniin arkipäiväisiinkin asioihin holhoojaltaan.

Naisten oikeuksien puolustajia ja aktivisteja vangitaan 

Viime aikoina edistysaskelia on tapahtunut, ja naiset ovat muun muassa saaneet oikeuden ajaa autoa. Kruununprinssi Muhammad bin Salman on uudistanut naisia syrjiviä säännöksiä, mutta hänen valtakaudellaan on kuitenkin pidätetty useita naisten oikeuksien puolustajia.

Pidätysten aalto alkoi toukokuussa 2018, ja Nassima al-Sada pidätettiin saman vuoden heinäkuussa. Hän on edelleen vangittuna odottaen kolmatta oikeudenkäyntiä ja tuomiotaan.

Nassima al-Sada on toiminut aktiivisesti naisten oikeuksien puolesta lähes koko elämänsä. “Naisten kuuluu saada ihmisoikeutensa”, Nassima sanoo.

Seuraa meitä: