Etusivu Vetoomus Mitä Jamal Khashoggille tapahtui?

Mitä Jamal Khashoggille tapahtui?

Jamal Khashoggi, Saudi-Arabiasta vuosi sitten paennut tunnettu toimittaja vieraili Saudi-Arabian konsulaatissa Istanbulissa viime viikolla. Hänen tarkoituksenaan oli hakea vahvistus käynnissä olevalle avioerolleen. Kukaan ei ole nähnyt Khashoggia sitten konsulaattiin astumisen.

Arvon kruununprinssi Mohammad Bin Salman,

Vaadin, että Saudi-Arabia

  • Kertoo avoimesti ja tyhjentävästi, missä Jamal Khashoggi on ja mitä hänelle tapahtui.
  • Tekee yhteistyötä Jamal Khashoggin katoamista tutkivien viranomaisten kanssa
  • Varmistaa, että Jamal Khashoggin tahdonvastaisesta katoamisesta tai muista häneen mahdollisesti kohdistuneista ihmisoikeusloukkauksista vastuussa olevat tuodaan oikeuden eteen
  • Lopettaa ihmisoikeuspuolustajiin ja muihin aktivisteihin kohdistuvat sortotoimet välittömästi.

Allekirjoita vetoomus

Virhe: tarkista sähköposti

Virhe: Puhelinnumeron tulee alkaa 0. Puhelinnumerossa ei saa olla välejä tai välimerkkejä.

Allekirjoituksia nyt: 5346

53 %
025005000750010000

Tunnettu toimittaja ja Washington Postissa kolumnia kirjoittanut Jamal Khashoggi muutti pois Saudi-Arabiasta viime vuonna. Khashoggi pakeni toisinajattelijoihin kohdistuvaa vainoa ja kiihtyviä pidätyksiä.

Tiistaina 2.10. Khashoggi vieraili Turkin matkansa yhteydessä Saudi-Arabian konsulaatissa hoitaakseen ilmeisesti avioeroonsa liittyviä muodollisuuksia, mutta ei enää koskaan palannut. Turkin viranomaiset tiedottivat lauantaina 6.10, että uskovat Khashoggin tulleen murhatuksi konsulaatissa.

Khashoggin äkillinen katoaminen on järkyttävä osoitus Saudi-Arabian häikäilemättömyydestä – ja samalla osoitus siitä, että saudiaktivistien ja kriittisesti nykyhallintoon suhtautuvien turvallisuus ei ole taattu maan rajojen ulkopuolellakaan.

Saudi-Arabian sortotoimet pyrkivät tukahduttamaan kaikki hallinnolle kriittiset äänet. Oli kyse sitten kansalaisyhteiskunnan toimijoista, toimittajista tai sosiaalisen median aktiiveista, ovat kaikki tulilinjalla ja vaarassa. Saudi-Arabian “uudistusmielisen” verhon takaa paljastuu epäoikeudenmukaisia oikeudenkäyntejä, pitkitettyjä tutkintavankeuksia ja kuolemanrangaistuksia.

Maailman on saatava tietää mitä Jamal Khashoggille tapahtui. Liity mukaan yhteiseen rintamaan – allekirjoita vetoomus!

Seuraa meitä: