Etusivu Vetoomus Kun sontaa sataa niskaan, on aika avata sateenvarjot

Kun sontaa sataa niskaan, on aika avata sateenvarjot

Panoksena on Hongkongin erityisasema. Miljoonat hongkongilaiset ovat vallanneet kadut puolustaakseen kaupunkiaan Manner-Kiinan kiristyvältä otteelta.

Mielenosoitukset alkoivat lakiesityksestä, joka olisi mahdollistanut luovutukset Manner-Kiinaan. Voimaantullessaan se olisi vaarantanut esimerkiksi hongkongilaisten toimittajien ja demokratia-aktivistien toimintaedellytykset.

Vuoden 2014 sateenvarjoprotestien hengessä: kun kyynelkaasua sataa niskaan, on aika avata sateenvarjo. Protestoi hongkongilaisten kanssa – allekirjoita vetoomus ja jaa viestiä.

Arvon hallintojohtaja Carrie Lam,

Vaadin, että

  • Lakiesitys luovuttamisesta Manner-Kiinaan kuopataan.
  • Hongkong takaa ja varmistaa oikeuden ilmaisunvapauteen ja rauhanomaiseen kokoontumisvapauteen
  • Hongkongin poliisin voimankäytöstä mielenosoituksissa aloitetaan itsenäinen ja riippumaton tutkinta.

Allekirjoita vetoomus

Virhe: tarkista sähköposti

Virhe: Puhelinnumeron tulee alkaa 0. Puhelinnumerossa ei saa olla välejä tai välimerkkejä.

Allekirjoituksia nyt: 5077

72 %
01750350052507000

Ole mukana suojelemassa hongkongilaisten oikeuksia

Hongkongin asukkaat ovat rohkeasti kesän ajan vastustaneet lakiesitystä, joka mahdollistaisi luovutukset Manner-Kiinaan. Pahimmillaan lakiesitys mahdollistaisi hongkongilaisten aktivistien, toimittajien ja ihmisoikeuspuolustajien luovuttamisen kiinalaisiin vankiloihin.

Manner-Kiinan oikeusjärjestelmä on tunnettu kidutuksesta, epäoikeudenmukaisista oikeuskäsittelyistä, tahdonvastaisista katoamisista ja eri tavoista pitää ihmisiä eristysvankeudessa ilman oikeudenkäyntiä.

Kesäkuussa alkaneet protestit saivat hallintojohtaja Carrie Lamin ilmoittamaan jo ennen juhannusta, että laki olisi jäissä. Sitä ei ole kuitenkaan vedetty pois ja paikallishallinto voi halutessaan jatkaa sen käsittelyä. Mielenosoitukset jatkuvat ja ne ovat ottaneet yleisprotestien sävyn taistelussa Hongkongin erityisaseman puolesta.

Hongkongin poliisin ylilyönnit tutkittava

Miljoonia ihmisiä kaduille kutsuneita mielenosoituksia on varjostanut myös viranomaisten liiallinen voimankäyttö. Esimerkiksi 12. kesäkuuta ainakin 81 ihmistä sai vammoja poliisin käyttäessä tarpeetonta ja liiallista voimaa. Amnestyn vahvistamien tietojen mukaan poliisi käytti rauhanomaisten mielenosoittajien “taltuttamiseen” esimerkiksi kyynelkaasua, pippurisumutetta ja kumiluoteja.

Vaadi Hongkongin hallintoa perumaan lakiesitys, varmistamaan ilmaisu- ja kokoontumisvapaus sekä aloittamaan itsenäinen, tehokas ja riippumaton tutkinta poliisien voimankäytöstä mielenosoittajia vastaan.

Seuraa meitä: