Etusivu Vetoomus Kiina: Missä Yiliyasijiang Reheman on?

Kiina: Missä Yiliyasijiang Reheman on?

Nuoret uiguurit Yiliyasijiang Reheman ja hänen vaimonsa Mairinisha Abuduaini opiskelivat yliopistossa Egyptissä ja odottivat toista lastaan, kun Egyptin viranomaiset heinäkuussa 2017 pidättivät Kiinan vaatimuksesta noin 200 uiguuriopiskelijaa, Yiliyasijiang heidän joukossaan. Jotkut heistä palautettiin Kiinaan.

On todennäköistä, että Yiliyasijiang on päätynyt yhdelle Kiinan lukuisista “uudelleenkoulutusleireistä”, joilla pidetään jopa miljoonaa Xinjiangin autonomisen uiguurialueen muslimienemmistöisiin vähemmistöihin kuuluvaa ihmistä.

Yiliyasijiang on vapautettava välittömästi ja ehdoitta. Allekirjoita vetoomus ja vaadi, että Yiliyasijiang pääsee takaisin vapauteen ja perheensä luo!

Arvoisa presidentti Xi Jinping,

Vaadin, että

  • Yiliyasijiang Reheman vapautetaan välittömästi ja ehdoitta, jotta hän voi palata perheensä luo
  • Yiliyasijiang Rehemanin annetaan pitää yhteyttä perheeseensä ja valitsemaansa asianajajaan
  • Uudelleenkoulutusleirit suljetaan ja uiguurien sekä muihin vähemmistöihin kuuluvien ihmisten mielivaltaiset pidätykset lopetetaan Xinjiangin autonomisella alueella

Allekirjoita vetoomus

Virhe: tarkista sähköposti

Virhe: Puhelinnumeron tulee alkaa nollalla ja siinä tulee olla vähintään kuusi merkkiä. Puhelinnumerossa ei saa olla välejä tai välimerkkejä.

Allekirjoituksia nyt: 7952

79 %
025005000750010000

Vaino uiguureja ja muita vähemmistöjä kohtaan kiihtynyt vuodesta 2017

Uiguurit ja muut pääosin muslimitaustaiset etniset vähemmistöt Xinjiangin autonomisella uiguurialueella ovat jo pitkään joutuneet kärsimään ihmisoikeusloukkauksista, esimerkiksi uskonnon- ja kokoontumisvapauden rajoituksista, syrjinnästä ja toistuvista sortopolitiikan kausista.  Vuoden 2017 keväästä lähtien uiguureja ja muihin etnisiin vähemmistöihin kuuluvia, kuten kazakkeja ja kirgiisejä, alettiin pidättää joukoittain ja lähettää ilman oikeudenkäyntiä “uudelleenkoulutusleireille” tai tuomita pitkiin vankeusrangaistuksiin. Jopa miljoona muslimivaltaisiin vähemmistöihin kuuluvaa ihmistä on erotettu perheistään ja suljettu “uudelleenkoulutusleireille”.

Kiinan hallinnon mukaan leireillä järjestetään ”ammatillista koulutusta”. Leireiltä vapautuneiden ja vankien omaisten todistajanlausunnot kuitenkin kertovat, että leireillä kidutetaan ja pahoinpidellään ihmisiä. Kiinan viranomaiset ovat Xinjiangissa jättäneet noudattamatta Kiinan lakeja: monilta pidätetyiltä uiguureilta on evätty lakiavun saaminen ja lehtitietojen mukaan joillakin paikkakunnilla poliisille on annettu valtuudet tuomita ihmisiä vankeuteen ilman oikeuskäsittelyä. Mielivaltaisten pidätysten lisäksi sortokeinojen valikoimaan kuuluu valvontateknologian käyttö, raskaasti aseistetut katupartiot, tarkastuspisteet sekä monenlaiset yksityiselämän loukkaukset.

”En aio antaa periksi ennen kuin olemme taas yhdessä.”

Yiliyasijiang Reheman ja Mairinisha Abuduaini odottivat toista lastaan, kun Yiliyasijiang katosi. Nuori pariskunta opiskeli Al-Azharin yliopistossa Egyptissä ja rakensi tulevaisuutta kasvavalle perheelleen. Heidän elämänsä mureni heinäkuussa 2017 kun Egyptin viranomaiset pidättivät Kiinan vaatimuksesta satoja maassa oleskelevia uiguureja. Yksi heistä oli Yiliyasijiang Reheman.Yiliyasijiang Rehemanin perhe

Kolme viikkoa myöhemmin vain 19-vuotias Mairinisha synnytti pariskunnan kuopuksen ilman aviomiehensä tukea. Hän on etsinyt aviomiestään vuodesta 2017  – menettämättä toivoaan, että jonain päivänä perhe olisi taas yhdessä. Tällä hetkellä Turkissa asuva Mairinisha kuuli ystäviltään, että Yiliyasijiang olisi palautettu takaisin Kiinaan Xinjiangiin.

Mairinisha epäilee, että Yiliyasijiangia pidetään yhdellä monista Kiinan salaisista vankileireistä, joilla uiguureja ja muita vähemmistöihin kuuluvia ihmisiä aivopestään Kiinan hallinnon propagandalla. Mairinisha haluaa vain miehensä turvallisesti takaisin perheen luokse.

”Mieheni tulisi vapauttaa niin pian kuin mahdollista”, hän sanoo. Lapsemme tarvitsevat isäänsä. En aio antaa periksi ennen kuin olemme taas yhdessä.”

Allekirjoita vetoomus ja vaadi että Yiliyasijiang Reheman vapautetaan välittömästi ja ehdoitta!

Seuraa meitä: