Kidutettu toimittaja Zhang Zhan on vapautettava!
Vetoomus

Kidutettu toimittaja Zhang Zhan on vapautettava!

Allekirjoita vetoomus
69.1%
Tavoitteesta
2073
Allekirjoitusta
33
Päivää jäljellä
Auta levittämään vetoomusta ja jaa sitä eteenpäin
FacebookTwitterWhatsApp

Hyvä vankilanjohtaja Chen Jianhua,

Vaadin, että kidutettu ja hengenvaarassa oleva toimittaja Zhang Zhan

• vapautetaan välittömästi ja ehdoitta.
• saa nauttia oikeudesta terveyteen, hänen itsemääräämisoikeuttaan ja ilmaisunvapauttaan kunnioitetaan ja että hän saa tarvitsemaansa ja hyväksymäänsä terveydenhoitoa
• saa ennen vapautumistaan tavata vapaasti asianajajaansa ja perhettään.

Auta levittämään vetoomusta ja jaa sitä eteenpäin
FacebookTwitterWhatsApp

Neljän vuoden vankeus ja kidutusta viranomaisten koronatoimista raportoinnista

Kiinalainen toimittaja ja aktivisti Zhang Zhan tuomittiin neljän vuoden vankeuteen joulukuussa 2020.

Zhangia syytettiin “riitojen ja ongelmien aiheuttamisesta”, kun tämä matkusti Wuhaniin ja raportoi sieltä riippumattomana toimittajana. Zhang muun muassa paljasti omissa sosiaalisen median kanavissaan tietoja riippumattomien toimittajien pidätyksistä ja taudin uhrien perheenjäsenten häirinnästä.

Toukokuussa 2020 Zhang pidätettiin mielivaltaisesti Wuhanissa. Zhang oli muutaman päivän kateissa, kunnes Shanghain poliisi kertoi pidättäneensä Zhangin. Protestiksi Zhang aloitti nälkälakon. Häntä pakkosyötettiin ja pidettiin kahlehdittuna käsistä ja jaloista ympärivuorokautisesti kolmen kuukauden ajan.

Joulukuun loppupuolella järjestetyssä oikeudenkäynnissä, jossa Zhang sai tuomionsa, hänen terveydentilansa oli jo niin heikko, että hänet tuotiin oikeussaliin pyörätuolilla. Tämän vuoden maaliskuussa hänet siirrettiin suorittamaan tuomiotaan Shanghain naisvankilaan. Zhang Zhan ei ole saanut tavata läheisiään vankeusaikanaan.

Zhang Zhan jatkaa vankeudessaan osittaista nälkälakkoa kieltäytyen säännöllistä aterioista. Hänen kantansa on, että vastaanottamalla aterioita hän myöntäisi olevansa vangittu rikollinen. Heinäkuun lopussa Zhang joutui sairaalaan vakavan aliravitsemustilan vuoksi. Hän painaa alle neljäkymmentä kiloa, ja hänen säärensä ja jalkansa ovat turvonneet.

Terveydentilan dramaattinen heikentyminen uhkaa Zhangin henkeä. Hän on kuitenkin kertonut jatkavansa osittaista nälkälakkoa protestina tuomiolleen, vakavasta terveysriskistä huolimatta. Hän ei saa edelleenkään tavata perhettään tai itse valitsemaansa asianajajaa. Nälkälakon jatkaminen altistaa hänet erityisesti uhalle joutua edelleen viranomaisten kiduttamaksi tai pahoinpitelemäksi.

Allekirjoita vetoomus: Zhan on välittömästi vapautettava ja hänelle on järjestettävä tarvitsemaansa terveydenhoitoa!

URGENT ACTION: COVID-19 journalist hospitalized, grave concerns


Päivitys 17.9.2021: Vetoomusta jatkettu Urgent Actionin takarajaan asti 27.10.2021.