Ihmiset eivät ole myytävänä

EU työntää pakolaisia ja siirtolaisia takaisin Libyan viranomaisten syliin kohtalokkain seurauksin. Libyan pidätyskeskuksissa heitä kidutetaan, raiskataan – jopa myydään. Allekirjoita vetoomus: siirtolaiset ja pakolaiset on vapautettava!

Hyvä pääministeri Juha Sipilä,

Vaadin, että Suomi vaikuttaa EU:ssa, jotta

  • kaikki mielivaltaisesti pidätetyt siirtolaiset ja pakolaiset Libyassa vapautetaan.
  • Kaikki ilmoitukset kidutuksesta ja muusta epäinhimillisestä kohtelusta tutkitaan. Kidutukseen syyllistyneiden on jouduttava vastuuseen teoistaan.
  • Yhteistyössä Libyan kanssa asetetaan ihmisoikeudet etusijalle.

Allekirjoita vetoomus

Virhe: tarkista sähköposti

Virhe: Puhelinnumeron tulee alkaa 0. Puhelinnumerossa ei saa olla välejä tai välimerkkejä.

Allekirjoituksia nyt: 7705

77 %
025005000750010000

Kidutus, mielivaltaiset pidätykset, hyväksikäyttö ja raiskaukset ovat päivittäisiä kauhuja monille pakolaisille ja siirtolaisille Libyassa. EU voisi toimia ihmisoikeusloukkausten pysäyttämiseksi. Sen sijaan Eurooppa ajaa ihmisiä ansaan Libyaan.

Kouluttamalla Libyan rannikkovartiostoa ja tarjoamalla partioaluksia heidän käyttöönsä EU on osasyyllinen sanoinkuvaamattomaan kärsimykseen.

Yli 20 000 siirtolaista, pakolaista ja turvapaikanhakijaa on tällä hetkellä pidätettyinä Libyassa. Heillä ei ole mitään tietoa siitä, vapautetaanko heitä enää koskaan. Olosuhteet pidätyskeskuksissa ovat epäinhimilliset. Ruuasta, vedestä ja lääkkeistä on puutetta. Heitä kidutetaan, raiskataan – ja jopa myydään.

Osana EU:a Suomi voi olla lopettamassa kärsimystä. Vaadi pääministeri Juha Sipilää toimimaan!

Seuraa meitä: