Auta pysäyttämään väkivalta Myanmarissa

Syksyn aikana noin 500 000 rohingya-pakolaista on paennut Myanmarista Bangladeshiin. Silminnäkijähavainnot kertovat Myanmarin joukkojen syyllistyneen laittomiin teloituksiin ja satelliittikuvista näkyy, kuinka kokonaisia kyliä on poltettu.

Hyvä Myanmarin armeijan ylipäällikkö Min Aung Hlaing,

Vaadin että,

  • hyökkäys rohingyoja vastaan pysäytetään välittömästi
  • humanitaarisille toimijoille, YK:lle, riippumattomille toimittajille ja ihmisoikeustarkkailijoille varmistetaan vapaa ja esteetön pääsy Rakhinen osavaltioon, ja että heidän turvallisuutensa taataan.

Allekirjoita vetoomus

Virhe: tarkista sähköposti

Virhe: Puhelinnumeron tulee alkaa 0. Puhelinnumerossa ei saa olla välejä tai välimerkkejä.

Allekirjoituksia nyt: 12330

82 %
0375075001125015000

Lukuisat miehet, naiset ja lapset pakenevat henkensä kaupalla kalastajaveneissä Myanmarista Bangladeshiin – osa heistä on vakavasti haavoittuneita.

Kaikki pakolaiset vahvistavat, että hyökkäyksien takana on Myanmarin joukot.

Tuhansien ihmisten – suurinosa heistä rohingyoja – uskotaan olevan saarroksissa vuorilla Pohjois-Rakhinessa. He ovat täysin avun ulottumattomissa, sillä kansalaisjärjestöjä eikä humanitaarisia järjestöjä päästetä alueelle.

Tämä ei ole ensimmäinen kerta, kun Myanmarin joukot ovat hyökänneet rohingyojen kimppuun. Viimeisen vuoden aikana Myanmarin joukot ovat syyllistyneet kidutukseen, raiskauksiin ja tahdonvastaisiin katoamisiin, minkä lisäksi rohingyojen koteja ja omaisuutta on tuhottu.

Myanmarin joukkojen on pysäytettävä tämä julma ja väkivaltainen hyökkäys rohingyoja vastaan.

Vetoa Myanmarin armeijan ylipäällikköön ja osoita, että maailma katselee. Me emme käännä selkäämme rohingyoille.

Seuraa meitä: