Etusivu Tapahtuma Human Flow -elokuva Lahdessa Kino Iiriksessä

Human Flow -elokuva Lahdessa Kino Iiriksessä

Lahden Amnesty-ryhmä ja Kino Iiris esittävät yhteistyössä taiteilija ja ihmisoikeusaktivisti Ai Weiwein elokuvan Human Flow.

Human Flow kertoo siitä, kuinka yli 65 miljoonaa ihmistä ympäri maailman on joutunut pakenemaan kodeistaan nälänhätää, ilmastonmuutosta ja sotia. Ai Weiwein johtama matka havainnollistaa pakolaistilanteen mittakaavan ja sen valtavat vaikutukset tavallisiin ihmisiin.

Dokumentti on kuvattu 23 maassa yhden tapahtumarikkaan vuoden aikana. Koskettavia ihmistarinoita on taltioitu muun muassa Afganistanissa, Bangladeshissa, Ranskassa, Kreikassa, Saksassa, Irakissa, Italiassa, Keniassa, Meksikossa ja Turkissa. Human Flow piirtää tarkan kuvan koko elämänsä taakseen jättäneistä ihmisistä, jotka etsivät epätoivoisesti turvapaikkaa ja oikeutta ylipursuavilta pakolaisleireiltä tai piikkilanka-aidoilla suljetuilta rajoilta. Dokumentissa nähdään myös, miten hämmästyttävällä tavalla ihmismieli löytää toivonkipinän silloinkin, kun tulevaisuudesta ei ole mitään takeita.

Human Flow esittää tärkeän kysymyksen, joka tulee määrittämään tämän vuosisadan: pystyykö yhteiskuntamme hylkäämään pelon ja itsekeskeisyyden ja antamaan vallan avoimuudelle, vapaudelle ja inhimillisyydelle?

Elokuvaesityksen yhteydessä voit allekirjoittaa Amnestyn vetoomuksen Suomen turvapaikkapolitiikan suunnanmuutoksen puolesta.

Paikka: Elokuvateatteri Kino Iiris, Saimaankatu 12, Lahti. Tila on esteetön lukuunottamatta wc-tiloja.
Aika: torstai 17.1. klo 19.30

Elokuvan ikäraja on 12 ja liput näytökseen 5 €.

Tervetuloa!

Seuraa meitä: