Hem till jul? Hjälp oskyldiga tillbaka till friheten

Hjälp modiga människor som fängslats på felaktiga grunder

Med din hjälp försvarar vi modiga människor som dömts på felaktiga grunder och som sitter inspärrade i fängelser denna jul. Lyckas vi tillsammans samla in 70 000 euro för att kunna hjälpa dem?

Chow Hang-tung

  • Chow (på bilden ovan) uppmuntrade människor att tända ljus på årsdagen för massakern på Tiananmen-torget. Nu sitter hon fängslad i Hongkong och hotas av ett 10 år långt fängelsestraff.
  • Ryska konstnären Saša bytte ut fem prislappar i en lokal mataffär mot information om situationen i Ukraina efter Rysslands anfall. Nu sitter hon i fängelset i förskräckliga förhållanden i väntan på sin dom. I värsta fall döms Saša till tio års fängelse.
  • I Kamerun deltog ensamförsörjande mamman Dorgelesse för första gången i sitt liv i en demonstration. Där fängslades hon. Nu sitter hon inspärrad i fängelse och är rädd för hur hennes sjuka son och gamla mamma skall klara sig.

Chow, Saša och Dorgelesse har inte gjort något fel. De måste friges så fort som möjligt! Hjälp Dorgelesse, Chow och Saša bli fria genom att donera till Amnestys julinsamling.

Genom att donera stöder du Amnestys påverkansarbete för Saša, Dorgelsse och Chow. Du hjälper försvara människor som är arresterade, fängslade eller torterade endast för att de har använt sin rätt till yttrande- och mötesfrihet.

Vårt arbete behövs ända tills alla människorättsförsvarare som är dömda på felaktiga grunder är frigivna och tillbaka hos sina nära och kära.

Välj 25 euro, 50 euro eller annan för dig lämplig summa. Varje donation är viktig och hjälper oss att göra mera för att hjälpa människor som är i fara. Lyckas vi tillsammans samla in 70 000 euro för att hjälpa människor som är fängslade på felaktiga grunder?

Välj donationssätt

Välj summa:

Nästan färdigt! Fortsätt så kan du fylla i dina kontaktuppgifter.