Etusivu Uutiset Me rakastamme Unkaria – tehdään siitä kaikille oikeudenmukainen paikka elää

Me rakastamme Unkaria – tehdään siitä kaikille oikeudenmukainen paikka elää

Kansalaisyhteiskunta ja järjestöt ovat olleet vuosikausia rakentamassa Unkarista oikeudenmukaista yhteiskuntaa. Ilman heidän työtään, maa olisi kovin erilainen.

Tällä hetkellä Unkarin hallitus kuitenkin pyrkii kaikin tavoin vaikeuttamaan heidän työtään. Unkarissa on pöydällä laki, joka antaisi sisäministeriölle mahdollisuuden kontrolloida maahanmuuton parissa työskenteleviä kansalaisjärjestöjä. Niin kutsuttu ”Stop Soros” -lakipaketti tekisi järjestöjen työstä luvanvaraista ja niiden kansainvälistä rahoitusta vaikeutettaisiin. Uhanalaisena ovat myös ihmisoikeustyötä tekevät tai oikeusapua tarjoavat järjestöt, mukaan lukien Amnestyn Unkarin osasto ja Unkarin Helsinki-komitea.

Miksi näin tapahtuu? Näyttää siltä, että hallitus haluaa vaientaa kaiken vastarinnan ja kritiikin. Tuloksena kuitenkin on vain pelon ja epäluulon kulttuuri, joka vaikuttaa kaikkiin Unkarissa asuviin. Me emme voi katsoa sivusta, kun näin tapahtuu. Sinunkaan ei tarvitse.

Kansalaisjärjestöt tarvitsevat sinua, tukeasi ja solidaarisuuttasi

Kirjoita unkarilaiselle kansalaisyhteiskunnalle ja kerro heille itse, että seisot heidän rinnallaan. Kerro, että et suostu katsomaan vierestä, kun heidän arvokas työnsä on vaarassa. Kerro, että sinä tiedät.

Me varmistamme, että viestisi menee perille. Ne esitellään kaikille uusille kansanedustajille.

Seuraa meitä: