Etusivu Kirjeitä vapaudelle Koulujen kirjemaraton

Koulujen kirjemaraton

  Kirjeitä Vapaudelle -kampanjan koulujen kirjemaraton on yläkouluun, toiselle asteelle ja kansanopistoihin suunnattu oppitunti, jonka aikana oppilaat kirjoittavat vaikuttamiskirjeitä ja solidaarisuusviestejä ihmisoikeusloukkauksia kokeneiden ihmisten tukemiseksi. Oppitunnin pitämiseksi opettaja saa  Amnestylta maksuttoman opettajan oppaan sekä oheismateriaalit. Lisäksi tarjoamme opettajalle mahdollisuuden osallistua koulujen kirjemaraton verkkokoulutukseen, jossa saa lisätietoa mm. tämän vuoden kampanjahenkilöistä. Lue lisää kirjemaratonista täällä.

Koulujen kirjemaraton on osa maailman suurinta vuosittaista ihmisoikeustapahtumaa. Sen aikana sadattuhannet ihmiset ympäri maailman kirjoittavat vetoomuskirjeitä ja solidaarisuusviestejä ihmisoikeusloukkauksia kokeneiden ihmisten tukemiseksi. Kirjemaraton järjestetään marras-joulukuussa 2020. Jätä yhteystietosi syksyn 2020 kampanjaa varten täällä!

Koulujen kirjemaraton on konkreettinen keino käsitellä ihmisoikeuksia oppitunnilla ja kannustaa oppilaita aktiiviseen kansalaisuuteen. Materiaali on maksutonta, ja sen sisältö on suunnattu yläkouluun, toiselle asteelle ja kansanopistoihin. Alla voit tutustua vuoden 2019 kampanjan materiaaleihin.

Koulujen kirjemaraton järjestetään myös ruotsiksi! Se sopii siten mainiosti järjestettäväksi myös esimerkiksi ruotsin tunnilla. Ruotsinkieliset kampanjasivut löydät täältä!

Seuraa meitä: