Etusivu Kirjeitä vapaudelle Henkilöt Sateenkaariyhteisön puolesta Ukrainassa

Sateenkaariyhteisön puolesta Ukrainassa

Sateenkaariyhteisön puolesta Ukrainassa

“En pelkää ja olen valmis jatkamaan .”

Ukrainalainen aktivisti Vitalina Koval on omistautunut sateenkaariyhteisön oikeuksien puolustamiselle omassa kotikaupungissaan Uzhgorodissa. Viime naistenpäivänä järjestetyssä marssissa Vitalina ystävineen joutui äärioikeistoryhmän hyökkäyksen kohteeksi, vaikka poliisit olivat luvanneet suojella marssia. Hyökkääjät vapautuivat poliisilaitokselta hetkessä, Vitalina sai odottaa tuntikaupalla rikosilmoituksensa rekisteröintiä eikä hyökkäystä viedä oikeuteen viharikoksena.

Vitalina Koval ei suostu pelkäämään. Vitalinan kansainvälisenä naistenpäivänä järjestämä seksuaali- ja sukupuolivähemmistöihin kuuluvien ihmisten ja naisten oikeuksia puolustava mielenosoitus sai ikävän käänteen, kun äärioikeistoryhmä hyökkäsi Vitalinaa ja muita mielenosoittajia vastaan uhkaillen ja repien julisteita. Poliisit olivat luvanneet suojella mielenosoittajia, mutta häiriköiden onnistui heittää punaista maalia Vitalinan ja muiden mielenosoittajien päälle aiheuttaen Vitalinan silmiin vaurioita.

Hyökkääjät vapautettiin pari tuntia pidättämisen jälkeen, mutta Vitalina joutui vaatimaan rikosilmoituksensa rekisteröimistä useita tunteja. Vaikka hyökkäys oli kohdistettu sateenkaariyhteisöön, viranomaiset olivat haluttomia rekisteröimään hyökkäystä viharikoksena, ja tutkinta eteni hitaasti.

Hyökkäyksen vakavuudesta huolimatta Vitalina ei lopettanut taistelemista sateenkaariyhteisön oikeuksien puolesta vaan alkoi vaatia niitä äänekkäämmin. Hän on omistautunut sateenkaariyhteisön oikeuksien puolustamiselle omassa kotikaupungissaan Uzhgorodissa. “Älä luovuta, vaikka se olisi vaikeaa, koska kaikki järjestyy lopulta. Haluan todistaa tämän oman esimerkkini kautta”, Vitalina kertoo.

Hyökkäys on osa suurempaa Ukrainan oikeistolaisen pelottelun liikettä. Ukrainan viranomaisten on taattava mielenosoittajien turvallisuus ja otettava ihmisoikeuspuolustajiin kohdistuvat hyökkäykset tosissaan. Osoita tukesi Vitalinalle ja muille ihmisoikeuspuolustajille. Allekirjoita vetoomus ja vaadi, että aktivisteja suojellaan äärioikeiston hyökkäyksiltä.

Allekirjoita vetoomus

Hyvä sisäministeri Arsen Avakov, vaadin, että aktivisteja suojellaan äärioikeiston hyökkäyksiltä ja että Ukraina suojelee ihmisoikeuspuolustajia hyökkäyksiltä tehokkaasti.

Virhe: tarkista sähköposti

Virhe: Puhelinnumeron tulee alkaa 0. Puhelinnumerossa ei saa olla välejä tai välimerkkejä.

Lähetä tukiviesti Vitalinalle

Vitalina Kovalin unelma on nähdä ja osallistua pridemarssiin omassa kotikaupungissaan Uzhgorodissa. Ja se unelma siintää kirkkaana. Lähetä solidaarisuusviesti Vitalinalle!

1

Kuva

2

Kirjoita viesti

3

Lähettäjän yhteystiedot

Virhe: Puhelinnumeron tulee alkaa 0. Puhelinnumerossa ei saa olla välejä tai välimerkkejä.

4

Valitse summa

Kahden ja puolen euron maksulla katetaan kortin paino- ja postituskulut sekä palvelun ylläpito. Valitsemalla suuremman summan tuet Amnestyn työtä ihmisoikeuksien puolesta. Lisätietoa solidaarisuuskorteista.

Seuraa meitä: