Etusivu Hyvät uutiset Iranilainen ihmisoikeuspuolustaja on vihdoin vapaa

Iranilainen ihmisoikeuspuolustaja on vihdoin vapaa

Oltuaan vuosikymmenen vangittuna Iranin kurdi ihmisoikeuspuolustaja ja toimittaja Mohammad Sadiq Kabudvand on viimein vapaa.

Sadiq Kabudvand perusti Kurdistanin ihmisoikeusoikeusjärjestön ja hän toimi myös kurdien oikeuksia käsittelevän Payam-e Mardom-e Kordestan -lehden päätoimittajana vuoteen 2004 saakka, jolloin lehti sai kolmen vuoden toimintakiellon ”separatististen ajatusten levittämisestä ja väärien tietojen julkaisemisesta”. Hänet pidätettiin 2007 ja hänet tuomittiin kymmeneksi vuodeksi vankeuteen ihmisoikeustyönsä takia.

Koko vankeutensa ajan Sadiq Kabduvandin terveys heikkeni vakavasti. Hän kärsi erilaisista sydän- ja munuaissairauksista, eikä saanut niihin tarvittavaa hoitoa.

Iranin viranomaisilla on vuosikymmenen verran epäoikeudenmukaisuutta hyvitettävänä Sadiq Kabudvandille.

“Iranin viranomaisilla on vuosikymmenen verran epäoikeudenmukaisuutta hyvitettävänä Sadiq Kabudvandille. He voivat aloittaa kumoamalla hänen tuomionsa ja varmistamalla, että hän voi jatkaa rauhanomaista ihmisoikeustyötään”, sanoo Amnestyn Lähi-Idän ja Pohjois-Afrikan johtaja Magdalena Mughrabi.

Sadiq Kabudvandin tuomio on vain yksi esimerkki siitä, kuinka pitkälle Iranin viranomaiset ovat valmiita menemään tukahduttaakseen toimittajien ja ihmisoikeuspuolustajien työn. Häntä vastaan nostettiin vielä toukokuussa 2016 uudet tekaistut syytteet, joiden mukaan hän levitti “järjestelmän vastaista propagandaa” vankilasta käsin.

“Sadiq Kabudvandin vapauttamisen täytyy toimia esimerkkinä. Myös muut mielipidevangit on vapautettava välittömästi ja ehdoitta.”

Seuraa meitä: