Etusivu Hyvät uutiset Hyviä uutisia: syytteet Beléniä vastaan on hylätty!

Hyviä uutisia: syytteet Beléniä vastaan on hylätty!

Varjo on viimein poistunut 27-vuotiaan argentiinalaisen Belénin yltä, kun myös kaikki syytteet häntä vastaan hylättiin. Beléniä syytettiin murhasta hänen saatuaan keskenmenon.

Murhasta tuomittu 27-vuotias Belén vapautettiin jo viime elokuussa yli kahden vuoden vankeuden jälkeen. Syynä Belénin vangitsemiseen oli keskenmeno, jonka hän sai vuonna 2014. Beléniä syytettiin siitä, että hän olisi itse aiheuttanut keskenmenon eli yrittänyt tehdä abortin. Argentiinan lainsäädännön mukaan abortista voidaan tuomita yhdestä neljään vuoteen vankeuteen. Nyt vankeuden uhka on lopullisesti poistunut, kun syytteet häntä vastaan on hylätty.

Beléniä pidettiin vankeudessa ensin yli kahden vuoden ajan aborttisyytöksen nojalla. Myöhemmin syyttäjä kovensi rikosnimikettä ja lopulta häntä syytettiin murhasta. Vuoden 2016 huhtikuussa Belén tuomittiin kahdeksaksi vuodeksi vankilaan murhasta.

Maailmanlaajuiseen vetoomukseemme Belénin puolesta osallistui yli 120 000 ihmistä. Suomessa kynään tarttui 11 771 ihmistä. Belénin vapauttaminen on jälleen osoitus siitä, miten yhteinen työmme kantaa hedelmää.

Seuraa meitä: