Etusivu Hyvät uutiset Hyviä uutisia! Iranilainen feministi Homa Hoodfar on vapautettu

Hyviä uutisia! Iranilainen feministi Homa Hoodfar on vapautettu

Lähes 13 000 suomalaista vetosi iranilaisen feministin Homa Hoodfarin vapauttamiseksi. Tällä viikolla hänet vapautettiin vankilasta.

Kanadalais-iranilainen tutkija ja feministi Homa Hoodfar on vapautettu yli kolmen ja puolen kuukauden vankeuden jälkeen. Hoodfar vangittiin kesäkuussa 2016 kyseenalaisin perustein syytettynä kansallisen turvallisuuden vaarantamisesta. Häntä pidettiin eristyksissä Evinin vankilassa Teheranissa.

Hoodfar kärsii lihasten heikkoutta aiheuttavasta autoimmuunisairaudesta. Vankeuden aikana saadut tiedot antoivat aihetta pelätä, että viranomaiset olisivat takavarikoineet Hoodfarilta hänen lääkkeittään ja estäneet häneltä pääsyn neurologin vastaanotolle. On edelleen epäselvää, miten vankilassaoloaika vaikutti hänen terveydentilaansa.

Yhteensä 12 968 suomalaista allekirjoitti vetoomuksen Hoodfarin vapauttamiseksi. Tämänpäiväiset uutiset merkitsevät henkistä voittoa paitsi Homa Hoodfarille ja hänen perheelleen, myös tuhansille Amnestyn jäsenille ja tukijoille, jotka vetosivat hänen vapauttamisensa puolesta. Kiitos kun toimit kanssamme!

 

Seuraa meitä: