Etusivu Hyvät uutiset Hyviä uutisia: Imelda Cortez Palacios on vapautettu!

Hyviä uutisia: Imelda Cortez Palacios on vapautettu!

Salvadorilaista Imelda Cortez Palaciosia epäiltiin murhan yrityksestä, sillä hän synnytti lapsen ulkokäymälässä.

Imelda tuli raskaaksi 18-vuotiaana isäpuolensa raiskauksen seurauksena, eikä hän tiennyt olevansa raskaana. Hän synnytti lapsen kotinsa ulkokäymälässä. Vaikka lapsi jäi henkiin, Imeldaa uhkasi jopa 20 vuoden vankeustuomio murhan yrityksestä. Hänet vangittiin viime vuoden marraskuussa. 

Maanantaina 17.12. käydyssä oikeudenkäynnissä Imelda todettiin syyttömäksi. 

“On rohkaisevaa, että Imelda Cortez on viimein saanut oikeutta. El Salvadorin viranomaiset ovat ottaneet askeleen oikeaan suuntaan naisten ja tyttöjen ihmisoikeuksien suojelemisessa maassa, joka on edelleen yksi vaarallisimmasta maista naisille ja tytöille”, sanoo Amnesty Internationalin Amerikka-työn johtaja Erika Guevara-Rosas.

“Amnesty International ottaa ilolla vastaan uutisen Imeldan vapautumisesta vuoden tutkintavankeuden jälkeen. Me emme kuitenkaan saa unohtaa niitä tyttöjä ja naisia, jotka edelleen kohtaavat epäoikeudenmukaisuutta vain koska he ovat naisia”, Erika Guevara-Rosas jatkaa.

Naisiin kohdistuvan väkivallan yleisyyden ja abortin täyskiellon takia El Salvador on yksi maailman vaarallisimpia maita naisille. Jatkamme työtä, jotta El Salvadorin abortin täyskielto kumotaan.

Seuraa meitä: