Hyviä uutisia: Ali on saanut oleskeluluvan Suomeen!

Ali Reza Heidari oli vaarassa joutua käännytetyksi Afganistaniin. Olemme kampanjoineet hänen puolestaan helmikuusta 2021 alkaen.

Turkulainen lähihoitaja Ali Reza Heidari on saanut vuoden työperustainen oleskeluluvan Suomeen.

”Tuntuu kuin voisin hengähtää ensimmäisen kerran viiden vuoden odottamisen jälkeen”, Ali kertoo.

Ali haki kansainvälistä suojelua Suomesta vuonna 2015. Suomessa asuessaan hän on oppinut suomen kielen, kouluttautunut lähihoitajaksi ja saanut vakituisen työpaikan alaltaan.

Ali on hakenut aiemmin tuloksetta turvapaikkaa, oleskelulupaa opintojen perusteella ja muukalaispassia. Kielteisten päätösten jälkeen hän oli vaarassa joutua palautetuksi Afganistaniin – maahan, jossa hän ei ole koskaan asunut tai edes käynyt.

Helmikuussa 2021 avasimme vetoomuksen, jossa vaadimme, ettei Alia saa käännyttää Afganistaniin ja että kaikki palautukset Suomesta Afganistaniin pysäytetään. Vetoomus on kerännyt 29 277 allekirjoitusta. Allekirjoitusten lisäksi sadat ihmiset ovat lahjoittaneet työhön Alin puolesta.

”Haluan sydämeni pohjasta kiittää jokaista, joka allekirjoitti vetoomuksen. Se on merkinnyt minulle paljon. Tiedän, että moni muu afganistanilainen on samanlaisessa tilanteessa kuin minä. Toivon, että tapaukseni ja vetoomus auttaisi myös heitä”, Ali sanoo.

Turvapaikanhakijoiden palautukset Afganistaniin ovat kansainvälisen oikeuden vastaisia, sillä palautuskiellon periaatteen mukaan ketään ei saa palauttaa alueelle, jossa häntä uhkaa kuolemanrangaistus, kidutus, vaino tai muu epäinhimillinen kohtelu. Afganistan on siviileille yksi maailman vaarallisimmista maista.

Iloitsemme Alin oleskeluluvasta, mutta tulemme luovuttamaan hänen puolestaan avatun vetoomuksen sisäministeri Maria Ohisalolle ja Maahanmuuttoviraston ylijohtaja Jari Kähköselle vaatien kaikkien Afganistanin palautusten pysäyttämistä.

Kiitos jokaiselle allekirjoittaneelle! Työmme pakolaisten ja turvapaikanhakijoiden oikeuksien puolesta sekä palautusten pysäyttämiseksi Afganistaniin jatkuu.

Tekstiplanssi: Afganistaniin ei saa palauttaa ketään, silti Suomi tekee niin

Palautukset Afganistaniin pysäytettävä

Afganistanin konflikti on kestänyt vuosikymmeniä. Sen hinnan maksavat siviilit. Tästä huolimatta Suomi katsoo, että Afganistaniin on turvallista palauttaa ihmisiä.

Allekirjoita vetoomus