Etusivu Hyvät uutiset Abortin osittainen dekriminalisointi Chilessä on tärkeä voitto ihmisoikeuksille

Abortin osittainen dekriminalisointi Chilessä on tärkeä voitto ihmisoikeuksille

Chilen perustuslakituomioistuimen päätös tukea abortin dekriminalisoimista kolmella ehdolla on tärkeä voitto ihmisoikeuksille sekä naisten ja tyttöjen hengen ja terveyden suojelemiselle.

Chilen perustuslakituomioistuin on päättänyt dekriminalisoida abortin kolmessa tilanteessa. Vaikka dekriminalisointi on osittainen, on tämä tärkeä voitto ihmisoikeuksille. Naisten ja tyttöjen hengen ja terveyden suojelun kannalta päätös on kumouksellinen.

Päätös vahvistaa sen, että tästedes Chilen perustuslaki sallii abortin, kun raskaus on seurausta raiskauksesta tai insestistä, kun raskaana olevan naisen henki on vaarassa, sekä kuolemaan johtavien sikiövaurioiden kohdalla.

“Chile on viimein ottanut askeleen lähemmäksi naisten ja tyttöjen ihmisoikeuksien suojelua, sanoi Erika Guevara-Rosas, Amnesty Internationalin  johtaja.

Voiton ovat tehneet mahdolliseksi miljoonat naiset, jotka ovat työskennelleet oikeuksiensa puolesta.

”Voiton ovat tehneet mahdolliseksi miljoonat naiset, jotka ovat työskennelleet oikeuksiensa puolesta. He ovat taistelleet julmia lakeja vastaan, jotka rankaisevat naisia ja pakottavat heidät etsimään laittomia ja vaarallisia abortteja.”

Todellinen koitos on nyt varmistaa, että laki todella pannaan täytäntöön, jotta naiset ja tytöt voivat saada täysimääräisesti tarvitsemansa kattavat terveyspalvelut, ja että tämä uudistus mahdollistaa heille kokonaisvaltaiset seksuaali- ja lisääntymisoikeudet.

Chile on yksi harvoista maista maailmassa, jossa on ollut voimassa abortin täyskielto. Chilen lainsäädäntömuutoksen jälkeen abortin täyskielto on voimassa enää viidessä maassa: Dominikaanisessa tasavallassa, Haitilla, El Salvadorissa, Nicaraguassa ja Surinamessa.

Seuraa meitä: